Автор
Весела Георгиева

Сашка Васева с успешна операция, след година се връща на сцената

Сашка Васева се възстановява след тежка операция в мозъка, която е извършена на 29 ноември в немска клиника. Това съобщи съпругът ѝ Христо Бакърджиев пред репортер на „Уикенд”.

Хирургическата намеса е планиране повече от месец от германски специалисти, които искали Васева да подобри малко състоянието си, за да отстранят коварния тумор. Операцията продължила повече от 12 часа.

View post on Instagram
 

Сашка се възстановявала под надзора на лекарите, които я определяли като пациент-чешит, защото отказвала да ѝ бъдат правени определени изследвания и консултации.

Изпълнителката на „Левовете в марки” била категорична, че животът ѝ е в ръцете на Бог и той ще определи каква да бъде съдбата ѝ. Плътно до нея в болничната стая е съпругът ѝ Христо Бакърджиев, който общувал с докторите на немски. Повечето време звездата на фолка прекарвала в сън. Разговорите бързо я изтощават и тя предпочита да почива.

"Тя е боец и със завиден дух и вярвам, че ще победи и ще прескочи това препятствие”, обяснява ситуацията бизнесменът, които са надява семейството му да се събере у дома по време на коледните празници.

View post on Instagram
 

Певицата посрещна 55-ия си рожден ден през октомври в болница в Мюнхен, където бе приета по настояване на съпруга си. Дълго време тя е била подготвяна за хирургическите интервенции, които дори немските лекари определяли като трудни и не давали гаранция, че всичко ще мине като по учебник.

Едва в Германия става ясно, че причина за слепотата ѝй е не атрофия на очния нерв, а тумор в мозъка. Той е довел до слепотата ѝ, защото се намира близо до очите и притиска зрителните нерви. Почти 10 години Сашка е била лекувана неправилно, което е довело до големи усложнения.

„Заради кръвоизлив в окото стана всичко. Ослепявах бавно, без да си давам сметка какво се случва и вярвайки, че в страната ни има извори с вода, която цери болни очи. Обиколила съм доста такива, но нищо не се получи. Кръвоизливът получих вследствие на моята фобия от затворени пространство. Попаднах в едно студио в „Люлин“, което беше в мазе. Вратата се затвори и аз половин час не можех да изляза. Виках за помощ, но никой не ме чуваше. Може да не е имало хора на около. За половин час лошото се случи. Получих кръвоизлив в окото, а вече съм със 100% слепота. Така започнаха всичките ми проблеми. В момента ходя само с придружител”, разказа в интервю пред „Уикенд” Сашка Васева тази пролет, без дори да подозира, че причината е тумор.