Автор
Woman.bg

Сега може хич да не ви се вярва, но принц Уилям бил най-палавото дете в училище!

Първият учебен ден е винаги ярко и незабравимо събитие. Особено когато става дума за първолачета, и то не какви да е, а истински принцове. През 1987 година малкият престолонаследник на британската корона Уилям за първи път пристигнал в училището Weatherby в Нотинг Хил. И доколкото неговите деца принц Джордж, принцеса Шарлот и принц Луи също преди дни започнаха новата учебна година – най-малкият в детска градина, някои си спомниха какъв е бил принц Уилям преди 33 години.

View post on Instagram
 

Първоначалното си обучение принцът получил в детската градина „Джейн Минорс”. Там той ходил от 1985 до 1987 г. След завършването на предучилищната подготовка херцогът на Кеймбридж постъпил в училище Weatherby.
Бившият бодигард на семейството Кен Уорф бил в автомобила, когато принцеса Даяна се отправила заедно със сина по посока на училището. Още в колата знаменитата му майка започнала да напътства невръстния принц: "Когато влезеш в училището, там ще има много журналисти, много фотографи и затова трябва да се държиш прилично. Това ще бъде запомнено до края на живота ти”, спомня си охранителят.

Колкото и мъдри да били съветите на принцеса Даяна, по всички личи, че те са минали от едното в другото ухо на принц Уилям. Уорф си спомня, как шавливият невръстен принц докато слизал от колата направил доста дръзка забележка на очакващите го журналисти. Той се обърнал и казал нещо необичайно на детски език, нещо от сорта: „Аз не обичам Тографите”.

View post on Instagram
 


Стоейки на стъпалата на училището заедно със своята майка и учителите, той се ухилил и помахал с ръка, преди да влезе в сградата.
Като станал на 8 години принц Уилям постъпил в Ludgrove School в Бъркшър, а през 1995 г. бил зачислен в Итънския колеж, където се обучавал до 2000 година. От 2001 г. Уилям постъпил на университет на Сейнт Андрюс.
Изглежда непоносимостта към фотографите се предава от поколение на поколение в британската кралска династия. Принцеса Шарлота след кръщенето на принц Луи казала на журналистите: „Вие няма да влизате!”. Уилям тогава не могъл да сдържи смеха си.
Това не е единственият спомен на бившия бодигард. Уорф разказва как веднъж принц Хари дошъл при него във военна униформа и поискал да му постави специална задача. Телохранителят му дал уоки токи и му поставил задача. Но очевидно принц Хари възприел задачата буквално – като всеки подрастващ смелчак и избягал от двореца Кенсингтън без да казва нищо на никой. Телохранителят се скъсал от тичане да търси палавия принц.