Изминалата година бе наситена с емоции и значими събития. Сбогувахме се с емблематични личности и посрещнахме на бял свят редица дългоочаквани бебоци, сред които британският престолонаследник принц Джордж.

2013-та несъмнено ще бъде запомнена и като годината на селфитата.

Селфи, идващо от selfshot, се използва за автопортретна снимка, направена с мобилен телефон и пусната в социалните мрежи. Жаргонната дума бе избрана и за дума на 2013-а от Оксфордския речник на английския език.

Неоспоримо доказателство за пълния триумф на селфитата е фактът, че през изминалите 12 месеца с подобен вид снимки се сдобиха не само звезди от света на шоубизнеса, но дори президентът на САЩ Барак Обама и папа Франциск.

В края на август миналата година папата позира за селфи с група от млади хора, дошли на посещение във Ватикана.

Барак Обама пък разгневи света с неуместно селфи, направено по време на погребението на Нелсън Мандела.

Президентът на САЩ, датската премиерка Хеле Торнинг-Шмит и британския министър-председател Дейвид Камерън се самоснимаха, заливащи се от смях по време на траурното събитие.

Според в. "Таймс" на прощаването с първия чернокож президент на Южна Африка първият чернокож президент на САЩ не само се снимал със смартфона на русокосата Торнинг-Шмит, но "хихикал и палаво я потупвал по раменете".

Всички фотографии са запечатали как американската първа дама Мишел Обама седи до веселата компания с каменно лице.

Вижте още от най-коментираните селфита за 2013-та: