Лидерът на БСП Сергей Станишев очаква бебе от бившата съпруга на банкера Венцислав Йосифов - Моника Йосифова.

Собственичката на пиар агенция е в напреднала бременност и се очаква да роди през пролетта.

Бившият министър-председател потвърди лично новината пред в. "Труд".

"Много се вълнувам и очаква с нетърпение да стана за първи път баща", казва той.

В момента обаче той се учи да общува с децата на Моника от брака й с банкера, които вече са големи - дъщерята Моника е на 13 години, а синът Венци - на 11 г.

"Уча се да говоря с тях. Искам да знаят, че могат да разчитат на мен. А мисля, че мога и да ги уча на някои неща. В сряда например играхме на държави, разделихме се на мъжки и женски отбор и мъжкият, естествено, би", споделя социалистът.

Той разказва, че с Йосифова се запознали през 2006 г. покрай президентската кампания на Георги Първанов, която нейната пиар агенция подготвяше, но връзката им започва години по-късно. Тогава той беше заедно с журналистката Елена Йончева.

Сега Станишев придружава половинката си на прегледите при гинеколог. Вече се знае, че двамата очакват момиче, което трябва да се роди в клиниката на д-р Атанас Щерев, съобщава БЛИЦ.

Моника Йосифова се е развела с Венцислав Йосифов миналата година. Когато двамата се ожениха преди 11 години, той беше кандидат-кмет на София от БСП. Преди това един от създателите на Първа частна банка беше съден, но оправдан за безстопанственост и длъжностно присвояване.

Моника Йосифова