Автор
Христина Кирилова

Сериозно ли? Нелина заживя в студентско общежитие

Една от любимките на попфолк феновете, Нелина, направи изненадващо признание в шоуто на Николаос Цитиридис. По време на интервюто тя сподели, че въпреки многогодишната си кариера, тя така и не е завършила музикално образование. Пандемията обаче тотално преобърнала живота ѝ и вече е студентка по "Изпълнителско изкуство (народно пеене)", в класа на Бинка Добрева.

Тя разкри още, че състудентите ѝ не скриват учудването си от факта, че е в техния курс, вместо да преподава, а и освен това, Нелина съвсем не поставя бариера между себе си и тях и дори вече живее на общежитие:

View post on Instagram
 

„Студентите като ме видят в университета и възкликват: „Абе, това не е ли Нелина?“ „Да, тя е“. „Ама преподава ли?“ „Не, учи“. „Е, как така, ти трябва да преподаваш, а не да учиш“. Живея в студентското общежитие с моите съученици. Откачих вкъщи две години, не исках да ходя на квартира и отново да съм сама. Толкова е хубаво. Млади хора, посрещат ме отпред пред общежитието, пускат „Бял Мерцедес“ по купони. По улиците в Благоевград толкова ми се радват. Човек винаги трябва да предприема нещо ново“.

Нелина сподели и една неизвестна досега истина за най-големия хит, който беляза кариерата ѝ. Певицата разкри, че "Бял Мерцедес" е била просто пълнеж за касетка и никой не е предполагал, че ще се превърне в един от най-легендарните попфолк песни:

„Бял Мерцедес“ беше пълнеж на една касетка, за да запълни времето от двете страни и да поизравним. По-лесно беше да направим една нова песен и да поизравним, отколкото да се чудим как да ги натаманим двете страни. И така, харесахме си мелодията и се чудихме какво е актуално по това време. Тогава беше голямата девалвация, имахме много пари, но не знаехме какво да ги правим. До нас имаше едно голямо чейндж бюро и всеки ден всички ходиха да сменят, да купуват и продават, защото не знаеш утре какво ще се случи. Мислехме да направим песен „Чейндж“, и оттам какво беше актуално – мерцедеса бял, пари по юргани и така. И ето песента пълнеж ме храни вече 35 години“.

View post on Instagram
 

Освен успешна певица, Нелина е и горда майка. Тя сподели, че синът ѝ тази година е абитуриент, но вече работи и сам изкарва прехраната си без нейна помощ.

Четете още: Гаджето на Виктор Стоянов наруши мълчанието си, сложи всички от "Ергенът" на място