Автор
Весела Георгиева

Шеф Силвена Роу предизвика яростна полемика с голи снимки, хванаха я в лъжа

Навръх рождения си ден 55-годишната звездна кулинарка шеф Силвена Роу нагорещи страстите в профила си в Инстаграм с една малко по-секси снимка. Идеята на кадъра била да покаже в каква перфектна форма се намира. Реакциите обаче бяха доста разнопосочни, пише "Блиц".

Още по-интересен е фактът, че много от последователите на Роу заявиха, че тя е качила стара снимка. Аргументът е, че снимката е правена със стар модел телефон, който Роу държи в ръката си, докато си прави селфито. В същото време на други кадри се вижда, че тя ползва сравнително по-нов модел апарат.

View post on Instagram
 

На актуалните кадри в профила си шеф Силвена показва как е изглеждала преди - наедряла, с излишни мазнини по лицето и тялото и изглеждайки доста състарена. На новата снимка обаче тя показва как изглежда към днешна дата, след като се е подложила на сериозна трансформация - доста по-слаба, здрава и подмладена.

Обвиненията идват в много неподходящ момент за нея - точно преди премиерата на новия ѝ тв проект, който блондинката анонсира така: "Аз съм това, с което се храня! Ново тв шоу! Скоро! Храна&Секс! Нови ресторанти! Нека живеем нашия най-чудесен живот!".

Верни фенове на кулинарката обаче я защитават и твърдят, че на живо тя изглежда още по-добре, отколкото на снимката, предизвикала коментарите.

Самата Роу също отговори на критиките в своя публикация във фейсбук.

View post on Instagram
 

Ето какво написа тя без редакторска намеса...

"Предният ми пост възбуди много коментари! Повечето, както винаги, разбира се позитивни и споделящи моята страст за здравословен начин на живот! Имаше малко и нападения, естествено, всеки има мнение! Няма лошо! Засегнати дами на определена възраст, премирени със сивият проспект на остаряване ! Ех, била съм гола! Не съвсем! Нямаше нищо неморално в този пост! Просто исках да ви покажа, че е напълно възможно да изглеждате , както вие си искате в каквато и да била възраст! Всичко е в наши ръце! И аз искам да изглеждам така както се чувствам - фит, силна, активна, пълна с енергия!!! А на както бях - погледнете снимката тук! Кой би се вдъхновил от тази снимка?"

View post on Instagram
 

"Публикувах постът вчера, защото години наред аз се разнасям с екстра тегло и в същото време, практикувайки биохакинг, аз успявам да забавя процесът на остаряване, аз успях да въведа промени при себе си! Тези от вас, които си мислят, че остаряването е неизбежно….защо не, за вас явно е неизбежно! Аз, от друга страна, правя всичко възможно, да избегна тази болест наречена ОСТАРЯВАНЕ! Аз не мога да си позволя да съм обезсилена, прегърбена, натоварена, изсушена!"

"Аз не искам; •повишено кръвно налягане •висока кръвна захар •излишни телесни мазнини около талията •високи нива на холестерол • високи триглицериди Да, приятели, влошение на един даже от тези маркери е знак на остаряване на нашите клетки ! НЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕ за мен! Напълно възможно е да живеете до дълга хронологична възраст без типичните гореспоменати знаци на остаряване! Моята формула - дълга хронологична възраст& намалена и млада биологична възраст! Не е суетност! Гореспоменатите са част от най-важните маркери на нашето метаболично здраве. Също така, те са знаците на остаряване… Тяхното влошаване е начало на най-лошите възпалителни процеси в нас! Е, не знам за вас, но аз винаги ще избирам здравето, силата, енергията, желанието! А вие?"