Скъпа Мегз, ето защо твоето MeToo никога няма да проработи

Защо в милата ни родина всичко, най-вече скандалите и поведението на старлетките и старлетковците, е като много лошо копие на американската действителност? Сякаш се стараем да бъдем Холивуд от Aliexpress. Внимателно следим какво се случва там, за да го пренесем тук по изключително нелеп начин и поредният „шокиращ скандал“ го доказва на повече от 100%. И вместо да изглежда сериозно в очите ни и някак да се развълнуваме от него, то по-скоро стои смехотворно.

Естествено, става дума за медийните любимци на седмицата Мегз и Карбовски. След като двамата си размениха заплахи и остри думи и стана ясно, че сигурно ще се стигне и до съд, цял куп, къде актуални, къде позабравени, величия решиха да наддадат по един вой. Но разбира се на два лагера – за и против и Мегз. Нещо повече – дизайнерката дори реши да даде начало на българско движение #MeToo. Положението е „- Чук-чук! - Кой е? - Дъното.“ Надявам се, че ме разбрахте, но ако не сте, ще ви го обясня накратко – по-надолу от това няма накъде.

View post on Instagram
 


Истината е, че тук просто не ни бива в секс скандалите и дори когато чуем, че някой е пожелал да му „духат“ срещу някакви облаги, това изобщо не ни учудва. Някак сме претръпнали и сме приели, че сексът е разменна монета в много сфери и подобен казус, ама по никакъв начин не може да ни трогне или ядоса. Камо ли движение като #MeToo, което си е чиста холивудска история и няма нищо общо с нашия див ориент, където много момичета тръпнат да станат известни, като предлагат ласките си „на когото трбява“ и после да кажат: „Аз за слава не духам“. Далеч не казваме, че задължително това е случаят на Мегз, но този вой и тези „скандални чатове“ стоят наистина смехотворно в нашата действителност.

При толкова малко народ, от който 2/3 сигурно са „известните“, е твърде забавно да организираме движения като #MeToo, особено срещу хора като Карбовски, които са подали ръка на мадами като Мегз, която Любен Дилов-син определя изключително точно с думите „известна като известна“. Дето се вика – „храни куче да те лае“.

View post on Instagram
 


Но знаете ли, журналистът сам си е виновен. Не трябва да се помага на всекиго, защото не всички имат достатъчно умствен багаж да приемат помощта. И поне, ако тръгнеш да съдействаш на някого, то трябва да бъде обосновано, а не на поредната мадама с хиалурон и изкуствени мигли, която е „просто себе си“ и това е най-голямото ѝ постижение в този живот. Все едно.

Въпросът е, че тук никак не ни бива в секс скандалите и това е един чудесен повод да се замислим защо е така. Дали защото знаем, че сексът е основен способ за постигане на успех и щом те дават по телевизора, значи си демонстрирала дамските си качества, на когото трябва? Или защото тук е прието мъжете да си искат, а жените да бъдат разглеждани като секс кукли? Както и да е – сексисти сме си били винаги и такива ще си останем, не смейте да го отричате. Ето защо поредният секс скандал няма да живее дълго, а #MeToo по български е умряло още в зародиш.

View post on Instagram
 


Четете още: Йоко нападна Мегз заради Карбовски: Ти си тъпа и фалшива