Автор
Woman.bg

След толкова години в сянка - ще седне ли Камила в трона на Елизабет II?

До 18 месеца кралица Елизабет II се оттегля от престола, за да седне синът ѝ принц Чарлз на трона, съобщи "Дейли мейл".

Чарлз обаче няма да получи короната, а ще бъде назначен за регент. Причината е, че Елизабет II не иска да абдикира, за да не остави впечатлението у поданиците си, че се опитва да избяга от отговорност.

Кралицата обаче е смята, че синът ѝ достатъчно е чакал, за да се възкачи на престола, затова тя възнамерява да прокара закон, наречен "Акт на регенство". Той ще позволи на Чарлз да поеме управлението на държавата през 2021 година, дори и кралицата да е още жива, разкрива източник от кралското обкражение, цитиран от британските медии.

Твърди се, че Елизабет Втора вече е задействала прокарването на закона, който ще направи Чарлз принц-регент и ще му предостави функциите на крал в пълния смисъл на думата. Той обаче ще бъде титулуван като такъв официално чак след като се даде кодът "Мостът на Лондон падна", тоест след като към министър-председателя се подаде информацията, че кралицата е починала. Едва тогава ще се задейства процедурата по официалното коронясване на принца на Уелс.

Тези нови разкрития бяха причина на Острова усилено да се поднови темата ще стане ли Камила кралица.

Дори и като вече законна съпруга на Чарлз тя все още не се радва на голямо одобрение от страна на великобританците. Поради това и възможността да бъде кралица силно разгневи част от обществото.

Припомняме ви, че след сватбата на Камила и Чарлз през 2005 година бе разпространено официално становище от Кларънс хаус - резиденцията на новата съпружеска двойка, съобщаващо: "Херцогинята ще бъде известна като нейно кралско височество принцесата консорт, когато принцът на Уелс наследи трона".

Това бе ход, явно целящ да успокои населението на Острова, че Камила никога няма да бъде кралица. Към днешна дата обаче съобщението е изтрито от сайта на Кларънс хаус, разкриват от "Дейли мейл". Това задълбочи слуховете, че кралица Елизабет II е променила отношението си към любимата на сина си и Камила явно ще стане кралица след като Чарлз седне на престола.

От резиденция Кларънс хаус обаче отговарят, че изявлението е премахнато, защото обществото вече "няма интерес към темата каква ще е титлата, която Камила ще вземе след коронясването на Чарлз. Мнозина обаче се съмняват в искреността на отговора и подчертават, че самият принц на Уелс винаги се е надявал Камила да бъде кралица, а от известно време не го и отрича.

Припомняме ви, че преди време, запитан ще стане ли настоящата му съпруга кралица един ден, той не отхвърли възможността, а отговори: "Ще видим какво ще стане, нали така? Възможно е". Е, явно все още наистина няма еднозначен отговор по въпроса и ще трябва да поживеем, за да видим.