В очите на света Лейди Гага е апогей на ексцентричността, творец, обладан от собственото си его, мощен талант в тяло на крехка блондинка… Но колко ли често хората приемат Гага като обикновен човек, изтъкан от страхове и слабости, присъщи на всеки от нас?

Именно такова послание се опитват да изпратят HBO заснемайки документален филм за турнето на Лейди Гага „Monster Ball”.



25-годишната певица е заснета в гримьорната си, подготвяйки се за шоу на Медисън Скуеър Гардън в Ню Йорк, сваляйки не само грима от предното участие, но и маската на уверена до мозъка на костите си жена.

Тя говори за несигурността, която чувства преди всяко качване на сцената, за отговорността, която поема към своите фенове и самата себе си.

„Все още се чувствам като загубенячката от гимназията и просто трябва да се хвана в ръце и да си повтарям, че съм суперзвезда всяка сутрин, за да мога да преживея деня и да бъда за феновете си онова, което трябва да бъда.



Но понякога чувствам, че хората се опитват да ме разрушат. Аз не мога да бъда разрушена, няма да позволя да ме разрушат и никога няма да успеят да разрушат кралството, което са моите фенове”, споделя плачейки Лейди Гага.



Тя твърди, че ще продължава да се бори за всяко дете, което расте в несигурност и неразбирателство със света, който го заобикаля и тормози.

Накрая тя свежда глава и скръства ръце за молитва, която завършва с простичкото – „Господи, дай ми кураж. Не ме оставяй да се предам на собствената си несигурност”.