Рапърът Йонислав Йотов, по-известен в музикалните среди като Тото от „СкандаУ“, го закъса със здравето. Изпълнителят бил претоварен с работа покрай турнето на бандата и това се отразило на здравословното му състояние, съобщи „Галерия“.

View post on Instagram
 


На Тото все по-често му прилошавало, като веднъж даже и колабирал. Наложило се дори да се намеси и „Бърза помощ“, разкри дуетната му половинка Лъчезар Евтимов. Инцидентът станал по време на подготовка за участие във Варна. „Изведнъж пребледня. Започна да се поти и му прилоша. Лекарите от „Бърза помощ“ му вляха система, за да го вдигнат на крака“, сподели Лъчо.

View post on Instagram
 


Диагнозата, която парамедиците поставили на Тото, била синусова тахикардия. Причините за това състояние са най-различни - физическо натоварване, стрес, ниско артериално налягане, прекомерна употреба на никотин, кофеин и алкохол. Повечето пациенти го определят като сърцебиене и описват усещането като прескачане на сърцето и чувство за недостиг на въздух. В случая на Тото, лекарите установили, че прекомерното натоварване покрай турнето е причина за неразположението на музиканта.