Автор
Woman.bg

Това е краят: Турските сериали убиха "Дързост и красота"

БНТ спря излъчването на най-популярния американски сапунен сериал "Дързост и красота".

Причината от телевизията да свалят от екран най-дълго излъчвания в българския ефир тивисериал е ниска гледаемост. Поради това и засега от БНТ не възнамеряват да закупуват нови серии от телевизионната сага и засега не планират да я излъчват отново.

Припомняме ви, че БНТ свалиха от екран "Дързост и красота" още лятото на 2017 година. Началото на септември 2018-а обаче подновиха излъчването на американската сапунка. Но тъй като зрителският интерес е продължил стремглаво да пада, след стотина епизода сериалът е отново спрян.

Като една от причините за спада на интереса към "Дързост и красота" се откроява появата на турските и индийските сериали в родния ефир. Те открадват голям процент от някогашните зрители на емблематичната американска сапунка.

Повече от 300 милиона зрители са гледали любимият си сериал всеки ден в продължение на години. Първият епизод е излъчен от Си Би Ес на 23 март 1987 г., а последният - номер 7000, е излъчен на 23 януари 2015 г. по същата телевизия.

В България сериалът започва да се излъчва 1993 г. а последният епизод, до които се стига у нас, е номер 4080.

Четете още: Актьорите от "Дързост и красота" - преди и сега

Спирането на сериала предизвика истински шок сред феновете му в България. Те побързаха да излеят мъката си в социалните мрежи, като едни от най-колоритните от тях гласят: "Шок!!! Посегнаха и на най-милото ни", "Спряха ни "Дързост и красота". Защо, на кого ни оставяте", "По-голяма трагедия не съм преживявала никогиж", "БНТ спря "Дързост и красота", за това програмно решение мога само да кажа "Дързост и красота"!".