Автор
Весела Георгиева

Това е сериозно: Състоянието на Сашка Васева се е влошило. Има нужда от помощ!

Певицата Сашка Васева се нуждае от спешна операция. Преди около месец й беше поставена тежката диагноза - тумор в мозъка.

View post on Instagram
 

В момента певицата се намира в болница в Мюнхен. За лечението й в чужбина е нужна огромна сума, с каквато семейството й не разполага.

View post on Instagram
 

Проблемът на известната изпълнителка започва още през 2013 г. Започнала да вижда първо с едното око, а от 2017-а и с другото. Една сутрин просто се събудила, без да вижда нормално – виждала единствено размазани силуети и сенки. Лекарите обаче сложили грешна диагноза и тя е загубила цяло десетилетие, подлагайки се на грешно лечение. Затова и миналата година обяви, че събира пари за операция на очите си. Тя публикува банковата си сметка във Фейсбук, тъй като необходимата сума за лечение в германската столица Берлин на стойност 100 000 евро беше непосилна за нея.

Истинската причина за загубата на нейното зрение откри роден неврохирург, след което тя замина за Мюнхен, Германия, за да се подложи на допълнителни тестове. Оттогава певицата се подлага на редица изследвания, а съвсем скоро предстои процедурата за отстраняване на образуванието. Операцията, чиято начална сума възлиза на 90 хил. евро, вече е насрочена, но така и не се разкри точната дата, на която предстои да се проведе.