Няма и месец, откакто Мариана Векилска се изявява на ново поприще, различно от това на журналистиката. Вече бившата телевизионна водеща днес може да се похвали с ново амплоа - експерт в Националния военно-исторически музей.

Там Векилска не може да се оплаче нито от липса на внимание, нито от скука. Заобиколена предимно от мъже - колеги, тя се чувства като истинска принцеса.

Всъщност на новото работно място на чаровната и общителна журналистка далеч не ѝ е трудно да завързва свежи приятелства. В рамките само на един ден за нея са се грижели не един, а цели трима представители на силния пол. Те с охота предложили помощта си, след като гумите на превозното средство на Мариана - дамски велосипед, били спаднали.

"Тези любезни момчета от армията, които поддържат външните експонати в Националния военно-исторически музей, бяха така добри да напомпат и гумите на уникалното ми колело. Благодаря ви, момчета! Спестихте ми голямо бутане“, похвали колегите си Векилска.

Бившата половинка на радио журналиста Симеон Колев беше един от най-ценените кадри на bTV. Преди известно време обаче тя реши да смени попрището и замина за Брюксел. Престоят ѝ там обаче не бе особено дълъг. Дали е бил успешен – тя не коментира. По думите ѝ причината за завръщането ѝ бил синът ѝ Момчил. Уговорката им била Мариана да се устрои в Брюксел, след което момчето да замине при нея. Той обаче не пожелал да напусне София, училището и приятелите си.

Четете още: Мариана Векилска с признание за бебето от Калин Врачански?