Брад Пит бе засечен от папараци в Лос Анджелис на влизане в арт студиото, в което прекарва по 15 часа на ден след шокиращата си раздяла със съпругата си Анджелина Джоли.

53-годишният актьор изглежда видимо отслабнал и тъжен след разрива в личния си живот. След като се раздели с Анджелина, Пит буквално се скри от света и се отдаде на създаването на скулптура, за която му помага неговият приятел - британският скулптор Томас Хаусеаго.



От новината за раздялата на любимата холивудска двойка, която излезе на бял свят през септември миналата година, досега Брад се е появявал на само едно светско събитие. Той изнесе кратка реч по време на наградите "Златен Глобус" на 8 януари. За изненада на всички Пит пропусна церемонията по връчването на Оскарите, въпреки че е един от продуцентите на наградения с най-престижното отличие филм на годината - Moonlight. Според близки до актьора той предпочел да прекара времето си в арт студиото и да работи по проекта и да изгледа Оскарите по телевизията.



Междувременно Анджелина се отдаде на пътувания заедно с шестте деца на двойката. Наскоро те се завърнаха от Лондон, където актрисата говори за сексуалното насилие и изнасилванията по време на война. Преди това цялото семейство бе в Женева. Там Анджелина присъства на церемония в чест на Серхио Виера де Мейо - пратеник на ООН, който загина през 2013 г. в Багдад при бомбен атентат.



Преди това Джоли заведе децата си в Камбоджа за премиерата на филма й First They Killed My Father (Първо убиха баща ми), истинската история за геноцида на червените кхмери, разказана през погледа на дете.