Автор
Woman.bg

Тъмната глава от детството на Уитни Хюстън: Изнасилена от братовчедка си

Уитни Хюстън е преживяла сексуален тормоз в детските си години, а извършител на грозното деяние е собствената й братовчедка. Това разкрива семейството на покойната певица в документалния филм, посветен на голямата музикална звезда, представен за първи път на фестивала в Кан тази година.


След смъртта й на 9 февруари 2012 г., бяха направени няколко филма за нея, но новата документална кинолента "Уитни" е първата, която бе приета благосклонно и с положителна оценка от нейните близки. Режисьор на трогателния филм за житейските радости и болки на певицата е носителят на "Оскар" Кевин Макдоналд, който стои и зад "Марли" (излезлия през 2012 г. филм за Боб Марли).

В него са включени непоказвани досега архивни кадри, интервюта със семейството на Хюстън, нейни редки изпълнения на живо и неиздавани досега песни.


Най-скандалната част от филма обаче е разкритието на нейна роднина, че в периода между 7 – 9-годишната възраст Уитни е била перманентно изнасилвана и подлагана на сексуална гавра от страна на собствената си братовчедка - Дий Дий Уоруик – сестра на известната в миналото соул изпълнителка – Дион Уоруик.

77-годишната Дион, Дий Дий Уоруик и майката на Уитни пеели заедно в госпъл хора "Нова надежда" в Нюарк, Ню Джърси.


Припомняме, че 48-годишната R&B икона бе открита мъртва във ваната в стая на хотел „Бевърли Хилтън“ в Лос Анджелис от леля си Мери Джоунс. Именно на нея Уитни е доверила преживяното с молбата да не казва на никого. Мери пояснява още, че Уитни се е срамувала да признае този ужасяващ факт на майка си – днес 84-годишната госпъл изпълнителка Сиси Хюстън, и затова е решила да го сподели единствено на леля си. Тя е била наясно, че с признанието си щяла да предизвика гнева на Сиси, а това можело да доведе до необратими последици за Дий Дий.

Дий Дий Уоруик е 18 години по-голяма от Уитни. Била е наркозависима и умира на 63-годишна възраст през 2008 г.

Източник, близък до семейството на Уоруик, казва: "Дий Дий бе открита лесбийка и музикалната индустрия беше напълно наясно с това. Тя от никого не криеше, че харесва жени.“

Жертва на сексуален тормоз в семейството на певицата обаче не е била единствено тя, но и нейният брат – Гари Гарланд. Той също говори за детството си в документалния филм и разкрива, че най-голямата му травма тогава е причинена именно от член на фамилията. Признава, че извършителят на гнусните набези срещу него е жена, но първоначално отказва да разкрие името й.

Две седмици преди края на снимките Гари отстъпва пред молбите на Макдоналд и разкрива името й. То е Дий Дий Уоруик.

Четете още: Започва Фестивалът в Кан! Време е за феминизъм и скандали