След като пухкавата от близкото минало Адел ни изненада с новата си и впечатляващо фина осанка в началото на годината, сега изпълнителката на Hello смая почитателите си с още една промяна по себе си.

Снимка на 32-годишната певица с прическа "нула номер" плъзна като вирус из интернет пространството и завладя социалните мрежи. Изображението накара много от потребителите да предположат, че любимката им е заложила на екстравагантната визия заради наближаващата дата на излизането на новия ѝ албум.

View post on Instagram
 


Припомняме, че през февруари, тази година, певицата сама разкри, че пуска на пазара нов, четвърти поред, албум през септември.

По-късно обаче беше разкрито, че изображението е тръгнало от акаунт в Инстаграм, собственост на Хей Рейли, дизайнер и арт директор. Неговият профил в социалната мрежа включва голям брой знаменитости и дори някои членове на кралското семейство, представени с прически и аксесоари – различни от тези, с които сме свикнали да ги виждаме. Доказателство, че новата прическа на Адел всъщност е едно от последните творчески вдъхновения на художника.

View post on Instagram
 


Междувременно фенове в Туитър се съгласиха, че бръснатата глава отива много на Адел. "Адел обръсна главата си, а това означава, че този албум ще бъде емблематичен", споделя потребител. "Адел си обръсна главата... какво, по дяволите, ни предстои...", възмущава се друг.

Трети обаче не са се поддали на заблудата и знаят, че фотосът е манипулиран. "Наистина ли вярвате на всичко в интернет", пише един от тях.

И докато едни умуват над "голата глава" на Адел, други влязоха в спор на расова основа заради снимката ѝ, този път реална, споделена от певицата преди ден в Инстаграм. На нея звездата е облечена с горнище с националното знаме на Ямайка, а косата ѝ - оформена в традиционен африкански стил - на банту възли. Британската поп дива трябваше да присъства на фестивала Notting Hill, на който се празнува културата на Карибите и тъмнокожите, но той беше отменен заради пандемията от коронавирус. Затова тя сподели кадър с впечатляваща фестивална визия, с която отбелязва повода виртуално.

"Черните жени са дискриминирани заради носенето на културни прически като банту възли, но белите не са, това не е честно и затова хората са ядосани", недоволства един.

View post on Instagram
 

"Това ме накара да се усмихвам. Тя показва влиянието, което моят малък остров оказва върху целия свят", "Това е културна оценка, а не присвояване" - звучат част от коментарите на други потребители, които защитиха изпълнителката.

Припомняме, че Адел не е издавала албум след "25" от 2015 г. Досега имената на албумите ѝ винаги са били препратки към съответната възраст, на която ги е издавала – "19", „21“ и „25“. Дали четвъртият ще следва същата традиция, тепърва предстои да разберем.

Четете още: Адел призна за книгата, променила живота ѝ