Днес се навършват 17 години от покушението срещу бизнесдамата Ваня Червенкова.

На тази дата Червенкова бе простреляна с четири куршума на Колхозния пазар във Варна. Тя слязла от колата си, за да си купи диня, когато към нея се приближил мъж, който я прострелял четири пъти. Лекарите не давали големи надежди за оцеляването й, но след множество операции бизнесдамата успяла да се възстанови.

Ето какво написа самата Червенковя в своя профил във Fecebook:

"27.07. ДЕНЯТ !!!
За него съм писала много..
Времето така и не заличи този спомен. Много усилия полагах... няма забравяне. Още повече, когато ежедневно носиш белезите по тялото си и в душата си!
Писала съм и за Живота и за Смъртта!
Писала съм и съм казала достатъчно.. не всичко!
“ Всичкото” ще го отнеса със себе си..
И вината пред НЕЯ не преодолях!
Тя !!!Моята дъщеря.. така и не прости.. всъщност го разбрах едва , когато изгледах монтиран документалния филм по моята книга!
Писала съм .. за Светлината, за прошката, за Силата, за Бог съм написала!!!
Изплаках във времето всички сълзи, преглътнах цялата горчивина, преодолях всичката болка, която може да се даде на човек.Достатъчно страдах и си платих.. и досега плащам - твърде скъпата цена за един човешки живот!!!
ДЕНЯТ!!!!
Вододела , който ме направи друга..
Днес само БЛАГОДАРЯ!!
На този ден усещам най-силно моята приятелка / писала съм Ви за нея/ нейно Величество СМЪРТТА!!!
През целият ден ще усещах дъхът и.. Всяка година , на този ден!!!
И ще продължавам да БЛАГОДАРЯ !
За всичко, което ми даде и продължава да ми дава!
ЦЕЛИ 17 ГОДИНИ !!!!"

Освен разстърсващите думи, които бизнесдамата сподели със своите приятели в социалната мрежа, тя шерна и няколко кадъра от деня на покушението, които допълнително обрисуваха ужаса, който е приживяла.

Съвсем наскоро Червенкова разкри, че е успяла да пребори коронавируса, от който се притесняваше да не се разболее, тъй като попада в рискова група.