Автор
Весела Георгиева

Васил Найденов с разтърсващо признание за баща си

Васил Найденов направи много лични признания за семейството си. Легендарният изпълнител разказа в ефира на NOVA, че е наследил любовта към музиката от майка си, която е била оперна певица.

"Майка ми беше оперна певица. При нас идваха на купони диригенти от операта. Наблюдавах. Попивах. И така започнах да свиря, после бях частен ученик на професионалната гимназия. Имах щастие мой съученик да бъде Андрей Дреников, брат на имения пианист Иван Дреников. Заради такива хора се научих да уважавам много труда на сериозните музиканти", сподели Найденов.

View post on Instagram
 

"Не познавам баща си. Той дойде един ден в цирка, дойде в гримьорната и каза: "Аз съм баща ти!". Грехота е така да се говори, но той не ме е отгледал. Простил съм му. Майка ми беше един горд човек, музикант, а музикантите сме чешити - когато обичаме - обичаме, когато мразим - мразим.", каза изпълнителят пред Деси Банова-Плевнелиева.

View post on Instagram
 

Що се отнася до това дали се работи трудно или не с него, Найденов коментира: "Аз не съм труден. Човек трябва да разбира от аранжименти, малко от поезия, да има вкус - да знае да подбере песента и да я разпознае, ако не е за него. От тази гледна точка съм труден, защото се бъркам в много неща. Иначе не съм труден".

"Какво бих променил ли, ако можех? Може би не си е заслужавало да бъда толкова емоционален. Понякога по-емоционалните хора хвърляме ненужна енергия. Човек трябва да е по-философски, по-практичен към себе си", откровен е още Найденов.