„Вещици!“, си казваме ние, гледайки снимките на вечно стройните актриси и модели. Но фигурата им едва ли е плод на черна магия – отдавна вече е доказано, че телосложението до голяма степен зависи от наследствените фактори и индивидуалния метаболизъм. Кои звезди от шоубизнеса могат да си позволят любимите ни ястия, без да напълнеят?

Обикновено тези, които демонстративно пренебрегват всякакви диети, получават най-обидните коментари за теглото и фигурата си. Ожесточената борба за стройна фигура не отстъпва по значимост на вечния стремеж към запазване на младостта – и нищо чудно, защото наднорменото тегло често ни кара да изглеждаме и по-възрастни. Затова оставаме с впечатлението, че всички звезди поголовно спазват диети – и някои от режимите на хранене на знаменитостите си намират безброй последователи.

Хората, за които ще говорим в тази статия обаче, не се ограничават и могат да си хапнат спокойно макарони, пица и сладолед. А излишните калории не вредят никак на фигурата им!

Кендъл Дженър

Все си мислим, че моделите ядат само листни зеленчуци като тревопасни и пият само вода с лимонов сок. Но менюто на Кендал определено не се вписва в този стереотип. Тя не може да устои на хрупкавия чипс със сирене, на захаросаните бадеми и на пържения нахут. Американската топ-моделка дори не крие, че често вечеря с пица и с удоволствие се отбива в „Макдоналдс“ да обядва.

Е, на нейните години (21) тя явно може да си го позволи – макар че моделите са принудени да следят бдително стрелката на кантара! Кендъл или има невероятния късмет да е слаба по природа - или успява да изгори поетите калории благодарение на натоварения си график и изморителните тренировки.

Ема Уотсън

Порасналата Хърмаяни твърди, че страхотната й фигура не е плод на строга диета или каквито и да било ограничения в храненето. Явно трябва да благодари на наследствеността си. Актрисата обаче добавя, че дори ако нямаше такива „стройни“ гени, не би се противила на природата и не би се насилвала да отслабне.

Ема предпочита мексиканската и френската кухня, никога не би отказала горещ шоколад, багета или сладкишче „макарон“. Но при това звездата рядко яде „фаст-фуд“. За закуска може да си изпържи яйца, да си направи страхотна тортия по собствена рецепта и гуакамоле. Ема обожава да готви и храната за нея е важна част от удоволствията в живота.

Актрисата обаче обръща особено внимание на физическите натоварвания. Остава стройна благодарение на кардио-тренировките, пилатеса, плуването, джогигнга, както и на ежедневната сутрешна гимнастика и продължителните разходки с кучето.

Миранда Кер

Колежката на Кендъл Дженър, австралийската моделка Миранда Кер не се ограничава в обема на порциите и не изключва от менюто си висококалоричните продукти (като например пържено пиле). За да поддържа фигурата и здравето си, хубавицата обръща особено внимание на качеството и количеството на поетата от нея вода (тя задължително започва деня си с топла вода с лимонов сок) и се старае да набляга на продуктите с нисък гликемичен индекс и киселинност.

Режимът на хранене според кръвната група, разработен от диетолога Питър Д'Адамо, позволява на звездата да се радва на вкусно и обилно хапване, без да трупа излишни килограми. Тази „диета“ обаче едва ли е подходяща за всички. Кер често изпитва недостиг на желязо, който компенсира с определени растителни продукти. Освен това тя спазва принципа 80/20 (80 % здравословна храна срещу 20 % „вредна“).

Дженифър Лорънс

Носителката на „Оскар“ също е сред стройните чревоугодници. Тя искрено съчувства на спазващите диета и неведнъж е казвала, че не би гладувала, дори и за да получи роля. Презрението на звездата от „Игрите на глада“ към глада и ненаситният й апетит често предизвикват присмех от страна на околните, но тя цени пилешките крилца „бъфало“, пицата и картофите във всичките им разновидности повече от общественото мнение.

Дженифър със самоирония си спомня, как се е справила с вълнението преди награждаването с „Оскар“ с помощта на… „Хепи мийл“ от „Макдоналдс“. Въпреки че актрисата по собствените й думи „се тъпче като пещерен човек“, тя си има своите тайни за запазване на стройна фигура. Редовно ходи на фитнес, понякога пропуска вечерята и пие много течности. За детоксикация пие чай от лайка, сутрин за бодрост си пийва фреш от моркови с джинджифил + една чаена лъжица сметана, а основното й ястие често е съставено от пуешко със зеленчуци. Благодарение на тези малки хитрости Лорънс успява да запази фигурата си, въпреки неудържимия си апетит.

Парис Хилтън

Светската лъвица е истински кулинарен ценител и няма грам предразположеност към напълняване. Почти през целия ѝ живот теглото ѝ се върти около 53 кила при ръст 173 см. Дори и да напълнее леко, тя лесно сваля излишните грамчета за броени дни и без особени усилия. Гледайки изящната фигура на Парис, никога не бихме си помислили, че тя обича да си похапва и с удоволствие сама приготвя сладкиши, италиански мезета, кифли с месо от раци и салата от сладък картоф.

Холивудската актриса и моделка успява да запази стройна фигура, хапвайки си с удоволствие любимите си ястия. Тя не се ограничава в яденето, но пък се движи много – танцува, ходи много пеша и тренира във фитнеса.

Ева Мендес

Прочутата латиноамериканка определено се грижи за тялото и фигурата си. Но самата тя неведнъж е казвала, че не ѝ коства много усилия да се поддържа във форма. Заедно с мъжа си изгражда определени хранителни навици, за да даде добър пример на дъщерите си – пет хранения на ден, задължително добавяне на фибри в менюто и замяна на бързите въглехидрати със сложни.

При това тя продължава да изпитва неудържимо влечение към сандвичите с пилешко, пържените картофи и шоколадовите яйца. Миниатюрната на пръв поглед актриса може да изяде две порции рамен, гледайки любимото си телевизионно шоу. Освен това холивудската хубавица обожава пуканките.

Безупречната 44-годишна звезда изглежда все така страхотно дори и след раждането на двете си дъщери и заявява, че спортуването е неизменна част от живота ѝ – и ѝ е нужно преди всичко, за да се чувства добре. Ева Мендес си прави кардио и силови тренировки 3-5 дни седмично. И казва, че изобщо не ѝ е било трудно да си възвърне формата след второто раждане – защото не е имала време да поседне дори за минутка!

Даян Крюгер



На хубавицата не ѝ се налага да спазва строги диети, за да запази безупречните си параметри. Тя е от онези късметлийки, които са стройни по природа. Ако случайно по прекрасното ѝ тяло се лепнат едно-две килца, тази моделка и актриса за нищо на света няма да гладува. Даян ще се ограничи с тридневна диета на белтъчинни продукти – варени скариди, извара и кисело мляко. Но това се случва крайно рядко, защото звездата честичко просто забравя да хапне заради натоварения си график.

Тези навици, съчетани с редовно каране на колело, позволяват на Крюгер да демонстрира години наред разкошната си фигура с изискани тоалети. При това никога не бихме си помислили, че в менюто ѝ фигурират кошмарите на всеки диетолог – кренвирши с мазен сос, пица и спагети. Германската хубавица споделя снимки на любимите си калорични ястия в Инстаграм.