Автор
Woman.bg

Вижте като булка снахата на повелителят на сватбената мода

Известният дизайнер и повелител на сватбената мода Ели Сааб ожени по-големия си син в Бейрут. Сватбата на Ели Сааб-младши и Кристина Мурад продължи три дни. Семейството е християнско, така че венчавката започнала в църква на север от Бейрут, а гостите били точно 1000.

View post on Instagram
 

Булката получи две рокли – едната за официалната церемония с шлейф от 4,5 м от тънка коприна и 50 000 пайети.

View post on Instagram
 


Над нея са се трудили 12 човека, които са имали нужда от 450 часа, за да я ушият. Втората – за тържествената вечеря с гостите – в бежово-златисто, без ръкави, е обшита с 650 хиляди пайети и 150 хиляди кристала Swarovski. За шлейфа ѝ, дълъг 3,5 м, са били използвани 100 хиляди златисти пайети. За танците пък Кристина облече доста по-лека и удобна рокля в нежно синьо с дълбока цепка, отново с марката Elie Saab. Сред гостите, долетели за сватбата в Ливан, бяха Дита фон Тийз, Тони Гарн, Сара Сампайо, Каролина Куркова.

View post on Instagram
 
View post on Instagram
 

Роден в Ливан през 1964 година, Elie Saab се отдава на модата като на призвание. Още на деветгодишна възраст създава първата рокля, разбира се, за малката си сестра. Израснал в семейство с пет деца и родители, които нямат нищо общо с модата и шиенето, момчето открива у себе си интерес, неподозирани умения и истинска страст по създаването на дрехи. Нещо, което той ще запази завинаги.

View post on Instagram
 

Дизайнерът с жена си

Талантът му е толкова очевиден, че малкият Elie Saab лесно печели доверието на съседките си, които се превръщат в най-ревностните му клиенти и почитатели. И по този начин, от уста на уста, жените в Бейрут, които доверяват гардероба си на момчето, се увеличават. Нещата се случват толкова бързо, че едва осемнайсетгодишен, през 1982 година Elie Saab отваря първото си ателие и започва усилена работа с дванайсет души персонал. Малко по-късно следва и първото модно ревю и завладяване на пазара в страните от Близкия Изток.

View post on Instagram
 


Четете още: Elie Saab: Кралица-булка или булка-кралица