Вяра и Диляна - момичетата, които се венчаха, вече са разделени - историята на една любов

Диляна и Вяра - двете млади дами, които се прочуха у нас като първата гей двойка, сключила брак, се разделиха, три години след като си казаха "Да" на импровизирана церемония през май, 2018 г.

Тогава гей вричането им пред Бога стана първото по рода си у нас. Зад краха на връзката им стоят непреодолими различия, отбелязва "България днес". Въпреки раздялата хомосексуалната двойка продължава да отглежда плода на своята любов - синът им Виктор-Мануел, който този месец ще навърши две години.

Припомняме, че детето се роди след донорство, в което участват и двете партньорки, като бебето е износено от Диляна. Двете се събират да живеят под един покрив преди 5 години, но дори и рожбата им се оказва безсилна, за да скрепи съюза им.

Вяра, която има голям син от предишен свой брак, споделя в социалните мрежи, че е разделена с партньорката си, докато Диляна не разкрива любовния си статус, но е изтрила всички общи снимки с дългогодишната си половинка. Двете дами нямат дори общи снимки със сина си. Хомосексуалната двойка вече не дели дори и общ профил в социалните мрежи, както бе, докато още бяха под един покрив, отбелязват още от изданието.

Независимо от това всяка една от тях поотделно споделя разтапящи кадри от всекидневието си с малкия Виктор. Дамите не са имали разногласия помежду си и относно родителските грижи, като са се разбрали помежду си за времето, което да си поделят с общия им син.

След раждането на Виктор-Мануел през 2019 г. нежната двойка се мести от Русе в Бургас. Любовта между двете момичета пламва преди няколко години. Диляна работила в чужбина и се запознала с Вяра в социалните мрежи. Още тогава била наясно със сексуалната си ориентация. Вяра също не криела, че харесва жени. Двете поддържат комуникация близо 8 месеца във Фейсбук. Накрая не се сдържат и когато Диляна се завръща у нас, двете се срещат.

Вяра е с близо 15 години по-голяма от Диляна, но двете дами категорично заявиха по-рано, че разликата във възрастта помежду им не ги плаши. 41-годишната Вяра е по-смелата във връзката им и първа се решава на голямата крачка - да предложи брак на Диляна.

Преди да се възползват от донорство, двойката опитва да зачене няколко пъти чрез ин витро процедури, но безуспешно.

Четете още: Потвърдено! Рич Форестър от “Дързост и красота” идва в България, за да изнесе шоу в Античния театър