Автор
Woman.bg

Защо Карл Лагерфелд вече смята Мерил Стрийп за евтина актриса?

От дни насам светът на шоубизнеса е в плен на лют скандал между американската актриса Мерил Стрийп и креативния директор на "Шанел" Карл Лагерфелд.

Причина за конфликта са твърденията на 83-годишния дизайнер, че Стрийп е отказала да се появи на церемонията по връчването на Оскарите с негова рокля, защото той не се е съгласил да ѝ плати, за да носи творението му.

Лагерфелд направи това разкритие в интервю за списание "Уимънс Уеър Дейли". В него той обяви, че от екипа на звездата са му се обадили да му кажат, че Мерил Стрийп няма да носи неговата рокля на престижната церемония, а тоалет, дело на Ели Сааб.

Причината била, че той не ѝ е платил, за да я облече и затова тя няма и да го стори. Пред изданието Лагерфелд подчертава, че подобно искане е в разрез с твърдото правило на модната му къща да не плаща на известни личности да носят дрехите им на червения килим.

"След като ѝ подарихме рокля на стойност 105 000 долара, разбираме, че трябва и да й платим, за да я носи. Ние даваме рокли, правим рокли, но не плащаме", заявява той като допълва, че за него тя вече е "брилянтна актриса, но и евтина".



На по-късен етап Карл Лагерфелд заяви, че е разбрал погрешно, че Мерил Стрийп е избрала друг дизайнер заради заплащането, както и че съжалява за полемиката. Това обаче не сложи край на конфликта им. Според актрисата това не е извинение.

Уважаваната звездна дама, номинирана за 89-ите награди "Оскар" за играта си в комедията "Флорънс", заяви, че дизайнерът се е опитал да провали празника ѝ.

"Целият свят разбра за тази иcтоpия, която продължава да занимава обществеността повече от моето участие в церемонията за наградите "Оскар" по повод рекордната ми 20-а номинация", подчерта в изявление 67-годишната звезда.

В крайна сметка Мерил Стрийп не прие т.нар. "извинение" на дизайнера.