Автор
Woman.bg

Защо не видяхме снимки на бебето на Меган и Хари?

В понеделник, навръх Гергьовден, херцозите на Съсекс най-сетне приветстваха своята първа рожба на бял свят. Новината потвърдиха лично от двореца Кенсингтън, откъдето научихме, че бебето се е родило 3 300 кг.



Наследникът на Хари и Меган е седми поред в линията за наследяване на трона и осми правнук на кралица Елизабет II.

Както ви съобщихме по-рано, щастливата майка се размина с желанието си за домашно раждане, след като преноси с близо седмица. За сметка на това Меган изпълни заканата си да не ражда в крилото „Линдо“ на болницата Сейнт Мери в Лондон, където за първи път са проплакали децата на Даяна и Кейт Мидълтън, като по този начин наруши 40-годишна традиция, наложена от майката на собствения ѝ съпруг, и заложи на лондонското лечебно заведение „Портланд“.

Въпреки това много от детайлите около раждането остават в тайна – според изявлението на Двореца към момента Меган е в имението Фрогмор, което въпреки уверенията, че е прибегнала до болничната атмосфера, навежда на мисълта, че тя или е родила там, или е успяла да напусне болницата изключително бързо.

По последна информация Меган напуснала Фрогмор на 5 срещу 6 май в автомобил, съпроводена от сериозна охрана, представена от лондонската полиция на „Скотланд Ярд“. Тя влязла в болницата „Портланд“ през подземен тунел, разкрива източник пред Sun. За случващото се не са били уведомени нито кралицата, нито херцозите на Кеймбридж.

Преди да започне раждането в ранните часове на 6 май Мегън прекарала приятна вечер в самостоятелна стая. Само шепа служители имали някаква представа, че херцогинята е там.

Според медията едно раждане там струвало на родилките около 15 000 паунда.



Меган наруши и друга традиция. Месец преди да роди, херцогинята на Съсекс оповести, че няма да покаже бебето веднага след раждането му като своите предшественички – лейди Ди и херцогинята на Кеймбридж. Затова пък тя обеща на феновете си, че ще могат да видят бебето няколко дни след появата му на бял свят. Тогава херцозите на Съсекс ще направят фото и видео репортаж от замъка Уиндзор, успокояват от Двореца.

Припомняме, че след раждането на принц Луи миналата година Кейт се появи на стълбите на болницата едва седем часа след раждането. Факт, който предизвика многобройни критики по неин адрес, че по този начин, тя поставя нереалистични стандарти пред новите майки.

"Техни кралски височества взеха лично решение да запазят плановете си около пристигането на бебето си в дискретност", се казва в изявление на Бъкингамския дворец. "Херцогът и херцогинята с нетърпение очакват да споделят вълнуващите новини с всички, след като отпразнуват лично посрещането на новия член на семейството."


Според кралския репортер Ребека Инглиш прословутата официална фотосесия с новороденото в ръце Меган и Хари ще направят около два дни след раждането. Което означава, че това ще се случи всеки момент.

Четете още: Трогателните думи на Хари след раждането