Автор
Woman.bg

Защо Памела Андерсън и Диляна Попова се озоваха зад решетките

Да. Добре прочетохте. Памела Андерсън и Диляна Попова се озоваха в клетки. Но не насила, а по собствено желание. Неувяхващата „спасителка на плажа“ и българският топ модел се затвориха зад решетките в подкрепа на благородни каузи в защита на животните.

Всъщност демонстрациите се проведоха едновременно в няколко държави. Диляна Попова застана зад решетка, поставена пред Народния театър "Иван Вазов" в София за кампанията "Да направим фермите за кожи история", а 51-годишната американска актриса позволи да я затворят в клетка в знак на протест срещу отношението към животните във фермите.

"5 минути в клетка, за да се почувстваш в кожата на животно!", написа манекенката на профила си в Инстаграм.

View post on Instagram
 

Припомняме, че тази пролет тя се снима гола в знак на протест срещу избиването на животни заради модната индустрия. Тогава в протеста се включиха още Радина Кърджилова, Александър Сано, Деян Каменов-Дидо, Мона Гочева, Люси Дяковска.

Памела Андерсън пък се изяви като ревностен защитник на животните от Площада на Републиката в Париж.

Снимка: euractiv.com

"Отскоро живея във Франция, но защитата на животните е кауза, която дълбоко ме вълнува, независимо в коя страна се намирам", заяви звездата. "Изпитание за хората е да стоят дори няколко минути в клетка, докато някои животни са принудени да прекарат по този начин целия си живот", подчерта още тя.

Акциите са в подкрепа на общоевропейската петиция, разпространена от организацията "За състрадание в животновъдството".

Четете още: 11 животни, които скоро няма да обитават Земята