Те са най-младия участник, печелил X Factor в глобалната история на шоуто, и първата група, триумфирала на финал в България. Две години след края на телевизионната им приказка 4 Magic са част от поточната линия за хитове на „Вирджиния рекърдс“. Дебютният им сингъл Together е най-слушаната песен за 2018 г у нас, като в официалната еърплей класация мантрата „Вечерай, Радо“ детронира на задни позиции имена като Рита Ора и Калвин Харис. Второто им парче „Колко ми липсваш“ бавно, но сигурно затвърждава позицията им на първата успешна женска банда у нас след ерата на „Антибиотика“ в края на 90-те. Навлизайки в най-женския месец в годината woman.bg разпита Елеонора, Валентина, Елия и Никол за най-силните им авторитети сред нежния пол.



Елеонора: Саня сбъдва мечтата ми в музиката

Кой сега е N1… Едно име носи емоционалния заряд на моята вселена - Мариана Иванова. Майка ми е моята опора и най-добър учител, непрекъснато ме кара да развивам талантите си, да надграждам себе си, да си поставям цели и да водя достойно битките за това те да се случат. Още преди да се науча да изписвам правилно името си започна да ме води на всякакви уроци, от рисуване и лека атлетика, през балет и пиано, до най-важното- пеенето. Непрекъснато ми напомня, че няма невъзможни неща, стига да вярваш в себе си. Като малко камъче в обувката непрекъснато усещам и съветът й да не забравяш откъде си тръгнал, какъв път си изминал и кой ти е подал ръка там, където е било най-трънливо и екстремно.

Трамплинът към успеха... Музиката е моя мечта, но започна да се сбъдва в пълния смисъл на думата, когато срещнах Станислава Армутлиева-Саня. Никога няма да забравя думите ѝ в Х Фактор, че тази среща ще промени живота ни. Първото ми впечатление от нея беше ударно: изключително обаятелна, интелигентна и с живец в очите, които пронизват и могат да те накарат да се почувстваш специален и уязвим едновременно.

Когато порасна, искам да стана ... Подредена като майка си. Да съм по-спокойна, да бъда точна като нея и да не си позволявам лукса да губя времето на другите. Да се грижа всеотдайно за семейството си, както прави тя, да се самоокуражавам и да търся доброто от другите. Не харесвам това, че прекалено много се притеснява за мен.

Школа в ДНК-то... Най-ценният урок за живота, който получих от майка си, е да бъда честна, защото изгубиш ли нечие доверие, трудно се връща. Ежедневно ми показва, че семейството е най-важното нещо в живота, защото всичко започва от него и е ключ към щастието.
Един от най-ярките ни моменти заедно беше спечелването на Х Фактор, което свързвам с много сълзи от радост, щастие, еуфория. Лошите моменти се опитвам да оставя в миналото, защото са незначителни.

Елия: Първата ми учителка ме направи колекционер на истории

Кой сега е N1… Мама, много ясно. Тя винаги е била мой ангел пазител, приятел и коректив. Знам, че няма съвършенни човеци, но за мен тя е огледало на всички добродетели. Искам да притежавам безпогрешната й интуиция към хората, готовността да им помогне. Юмрукът в кадифена ръкавица, с който отстоява принципите си. Със сигурност няма да съм толкова строга като нея, макар че строгостта при нея е справедлива и се проявява с повод.
Най-ценният урок, който получавам всеки ден, е да бъда добра. Да постигам това, което ме прави щастлива, а критиката винаги да приемам позитивно и да я използвам като стимул за още по-яка работа.

Трамплин към успеха... Отдаденост, това е тя - Руми Иванова! Моят вокален педагог и първият човек, който ме въведе в света на музиката и ме накара да го почувствам свой. На първата ни среща пред себе си видях усмихнат, позитивен и предразполагащ човек. Още от самото начало изпитвам към нея респект и уважение.
Когато порасна, искам да стана... Търпелива като нея и да мога да обединявам хората в едно цяло. В екип. В семейство. Научила ме е най-вече да бъда отдадена на това, което правя, защото само тогава мога да го почувствам в костите си и да въздействам максимално на публиката.

Школата на.... Г-жа Стоянова- Янкова. „Призвание“ думата, която описва най-точно моята първа учителка. Тя събуди любопитството ми към света, възпита в мен колекционер на истории, пристрастен към книгите. С първото ми влизане в класната стая усмивката й изгони всички призраци, които един първокласник си мисли, че се навъртат пред черната дъска. Помня и следвам първия ѝ урок, за тежката ни задача да построим “дом”, в който тя ще помага да пложим здрави и сигурни основи, а тухлите ще поставяме ние самите през целия ни път.Искам да бъда справедлива толкова, колкото е тя самата. Да правя всичко с любов и да се трудя безотказно. Чувствала съм се сигурна и мотивирана около нея.


Никол: Мама ми е първа помощ при експерименти в кухнята

Кой сега е N1… Жената,която винаги е била моя пример за поведенеие, е моята майка. Нося отношението й към света в маниерите си, а добронамереният й инат и широка усмивка към препятствията в живота са ме изградили като човек! Мама е моята скала. Ако се облегна на нея в криза, никога няма да подаде. Споделям й всичко, общуваме си адски леко. Ние сме най-добри приятелки завинаги!

Като две капки вода ... С майка ми си приличаме по много черти. И двете сме щури в смисъл на "спонтанни сме и както си вървим по улицата, решаваме да скочим в колата и да идем на море". Искам да развия в себе си спокойствието,което тя има. На него може да завиди и будистки монах.

Школа в ДНК-то... Всеки ден научавам по нещо ново от мама. Тя е моят най-добър навигатор зад волана и първа помощ при експерименти в кухнята. Напомня ми, че провалите са най-ценните уроци и именно те ни изграждат като характер. Научила ме е винаги да вървя с високо вдигната глава, да отстоявам прниципите си и никога да не поглеждам назад.

Хайде да се поглезим... С майка ми имаме традиция винаги да оставяме по един ден от седмицата само за нас двете, което ни прави още по-близки. Единствения ни драматичен сблъсък се случи, когато веднъж бях решила,че не ми се ходи на училище, а майка ми много държи на образованието.



Валентина: Мама е лоялен приятел

Кой сега е N1… Мама. Тя е пример за мен и й се възхищавам във всяко отношение. Това, което харесвам най-много в нея, е способността й да разбира различността на хората. Подкрепяща е, разбираща, лоялен приятел. Има доста неща,по които се различаваме, но тя е наясно, че светът щеше да е много скучно място за живеене, ако всички сме изляти по един емоционален шаблон. В същото време има много ясни принципи и изисквания към онези, които допуска в най-близкия си кръг.
От дете ме е научила да разсъждавам в по-зряла перспектива и съм й благодарна за това. С времето станахме истински приятелки.

Като две капки вода... За разлика от майка си ме бих искала да съм толкова всеотдайна към всичко и всички, и да мисля токова малко за себе си. По-отворена съм към нови хора и контакти. Иначе ми се иска да притежавам същата вътрешна мотивация, позитивността , умението да мнажирам времето си до минутка и много други.

Школа в ДНК-то... Най-ценнитят урок от майка ми е и гениално прост: “Никой никому не е длъжен за нищо!”