Автор
Woman.bg

Златкини вълнения: Кога момичето става жена

Както вероятно знаете, колегите от blife са дали поле за изява на Мис Плеймейт – Златка Димитрова.

В рубриката си изкусителката разсъждава върху различни проблеми, които явно я вълнуват.

Днешната й публикация е посветена на женска тема, затова решихме да я споменем и при нас и очакваме с нетърпение мненията ви по въпроса.

"Имало едно малко красиво момиченце, на което всеки завиждал как неволно си играе под лъчите на слънцето. Минавали се дни, месеци, години и една сутрин момичето осъзнало, че е жена. Това обаче е само в приказките. В живота момичето става жена, когато понесе ударите, които поднася съдбата, в момент, когато ни най-малко си очаквал.


Интелектуалното израстване на всеки един човек е различно, а също така и осъзнаването на едно момиче, кога всъщност тя самата може да се нарече жена. По тази тема може би има доста становища, а учените и свое логично обяснение. Аз обаче няма да навлизам в тази тематика.

Със сигурност зная, че няма точна възраст за това, кога едно момиче се превръща в жена. Това е нещо строго индивидуално, както стои и въпросът, кога момчето става мъж. Има мъже на по 30 години, които по акъл са още момчета, а понякога и външния им вид говори същото. Недорасли, не познаващи обноските на джентълмена, който трябва да успее да впечатли една жена, та дори и такива, които са глуповати в опитите си да се изтъкнат пред заобикалящия ги свят.

С жената въпросът също е толкова специфичен, но със сигурност доста по-непредвидим. Когато малкото момиче израсне, промени своето мислене и погледне на живота с други очи, тогава и хората започват да те гледат и възприемат като истинска ЖЕНА.

Всяко едно момиче само усеща, кога всъщност се възприема като жена, а това става, когато поеме на плещите си трудностите и предизвикателствата, които предлага животът.„Зад всеки велик мъж стои жена", това гласи една мисъл, която обаче може да съществува и в обратен вариант. Винаги присъствието на мъж до всяка една дама дава тласък в нейното развитие.

Спомням си този момент, когато това се случи и с мен. Бях на по-малко от 20 години... не се бъркам. И аз почувствах това, когато започнах да поемам отговорности, започнах да следвам високи цели и се стремях да израствам в живота. Сега моето ежедневие е непрестанен тласък към възвишеното, което може да ми бъде гаранция, че един ден ще бъда успяла, много успяла жена. Тези мисли няма как да се породят в главата на момиче или тийнейджър.

Тук идва социалният проблем - каква роля в живота на човека играят мама и тате?! За това всеки сам трябва да върви по пътя си, а не друг да определя самоличността му, която няма как да не я нарека фалшива.

И накрая - осъзнаването, че едно момиче е жена, е толкова странно и неусетно, но те краси и те кара да се чувстваш горда със себе си. Казваш си на ум "Е, какво дете бях, а сега - жена"! И никога не забравяйте най-сладкото, за нашите родители ние винаги ще си останем сладките им момиченца!"