Автор
Woman.bg

10 правила за успех от звездите, които са на гребена на вълната

Успехът никога не идва даром. Някои го преследват цял живот, без да го настигнат, а на други им стига една година, за да си хванат късмета за шлифера и да го опитомят като котенце.

От всичките статии и интервюта на звездите относно тяхното възкачване към върха съставихме класация от 10 правила, които ще ви помогнат да постигнете целите си!

1. Никога не се отказвайте!

Късметът се усмихва само на оптимистите. Да седиш и да чакаш да стане чудо е лоша тактика. Многократният шампион по бокс Константин Цзю казва следното: „В Русия казват, че всеки сам кове щастието си. В Австралия – „You are making your luck“. Смисълът е един и същ. Ако се стремиш към нещо, ако то е заложено в теб и ти си готов да се трудиш до изтощение, късметът непременно ще ти се усмихне. Същото правило са спазвали и западни звезди като Кейти Пери и Мила Йовович.



2. Не спирайте да работите над себе си

Руската поп-звезда Олга Бузова е истински феномен – милиони нейни сънародници се чудят как изобщо си е спечелила такава популярност. Ето какво казва тя: „За да постигнеш дадена цел, трябва много, дълго и усърдно да работиш! Важно е да си трудолюбив и да не чакаш нещо да ти падне в ръцете от само себе си“.

3. Не се страхувайте да сгрешите

Наистина, не греши само онзи, който нищо не прави. А онзи, който вече се е опарил два-три пъти, е натрупал безценен опит, с чиято помощ да поправи грешките си. Историята на Хенри Форд потвърждава това. Много световни звезди са прекарали десетки години, играейки епизодични роли, свирейки по барове, пеейки на улицата – докато не си спечелят международна слава.

4. Вярвайте в себе си и не слушайте никого!

По пътя към успеха мнозина ще се опитат да ви спънат, да ви убедят, че няма да прокопсате или че се надценявате. Забравете за това! Уил Смит е казал следното: „Да си готин не е нещо свръхестествено, присъщо само на избрани хора. Това е нещо, което го има у всеки от нас“. Не си позволявайте да се усъмните в готиността си заради зли завистници!

5. Бъдете благодарни за всичко и се радвайте на това, което имате

Вселената чува всичко. Ако съдбата ви дарява ли дарява с блага, а вие на нищо не се радвате и все ви е малко, някой ден Вселената ще си вземе всичко обратно. Прочутата телевизионна водеща Опра Уинфри е казала „Благодарете за това, което имате – и ще получите още повече. Ако се фокусирате върху това, което нямате, нищо никога няма да ви е достатъчно“.



6. Освен за себе си мислете и за другите

Никой не обича егоистите. Всички са по-склонни да потърсят такива като себе си – прости и открити хора. Затова ако сте фокусирани само върху себе си и задоволяването на собствените си желания, не очаквайте кой знае какво. Стийв Джобс е казал следното: „Мен не ме вълнува, че ще съм най-богатия човек на гробището. Но да се събудя с мисълта, че съм направил нещо полезно за хората наистина има значение, това е успехът!“.

7. Работете над слабите си страни и развивайте силните

Всеки човек си има силни и слаби страни, над които трябва да поработи. Бийонсе например е ужасен самокритик. Тя преглежда собствените си клипове и търси в тях недостатъци, за да направи всичко по-добре следващия път. А за тайната на успеха си е казала следното: „Мисля, че самата идея за успех се състои в постоянно движение напред. Без това аз не мога да си върша работата - постоянно ми се иска да направя нещо ново, винаги си търся предизвикателства. За мен е много важно да се усъвършенствам като творческа личност“.

8. Бъдете себе си и не подражавайте на други

Ако по природа сте птица, не бива да се опитвате да станете котка! Докато се сравнявате с други и си мечтаете да бъдете като някой-си, вашата уникалност ви подминава и се губите в тълпата от безлични и еднакви хора. Опра Уинфри е казала следното: „Взех си поука за дълги години напред – ако се правите на някой друг, никога и по никакъв начин няма да разкриете потенциала си. Просто няма да се получи“.

9. Правете това, което ви харесва

Много от звездите са завършили икономика, медицина, други специалности, даже са работили години по тях. Дали са си мислили, че ще се прочуят в цял свят? Не, те просто са правили това, което са обичали да правят, напредвали са към целта си, макар не винаги да е било лесно, страдали са от безпаричие, работили са по строежи и барове, нехаейки за мнението на родителите си и на околните. Те просто са избрали своя път и са решили да правят това, което им харесва.

10. Ако не вдъхновявате другите, скоро ще бъдете забравени

Джоан Роулинг е жена с тежка съдба. Прочутата авторка на „Хари Потър“ е преживяла трудно детство, безработица и несполучлив брак, смъртта на майка си и сложни отношения с баща си… И е станала световноизвестна писателка с милиардно състояние и безброй верни почитатели. Роулинг смята, че силата на въображението и желанието да вдъхновяваш хората не само с произведенията си, но и с житейския си пример, са ѝ помогнали много и са един от основните фактори за успеха ѝ.

Четете още: Хубавиците на ХХ век в ролята на Инстаграм-диви (СНИМКИ)