10-те най-изненадващи факта от новата биография на Меган и Хари

"Finding Freedom” - най-новата биография на Меган Маркъл и принц Хари, се появи на пазара на 11 август и предизвика множество дискусии в медиите и социалните мрежи. Авторите на книгата - Омид Скорби и Каролин Дюранд, твърдят, че източници за нея са анонимни приятели на бившата кралска двойка.

Говорителят на Меган и Хари излезе с официално изявление, в което твърди, че двамата не са били интервюирани и не са съдействали за написването на автобиографията. Книгата обхваща периода от първите срещи на двойката, до официалното представяне на Меган пред кралицата.



Ето и 10-те най-изненадващи факта от "Finding Freedom”:

1. Известността, която Меган придобила покрай участието си в сериала “Костюмари”, била една от основните причини за разпадането на първия ѝ брак

Настоящата херцогиня на Съсекс има кратък брак зад гърба си с продуцента Тревър Енгелсън. Брачните отношения на двамата продължили само две години, от 2011 до 2013 г, но двамата били заедно цели 7 години преди да минат под венчилото. “Той беше свикнал да изкарва прехраната и да е водещия във връзката. Когато обаче Меган получи ролята на Рейчъл Зейн в “Костюмари” малко след годежа им, динамиката на отношенията им се смени и това не се хареса никак на Тревър” - твърди близък до Маркъл.

2. Въпреки звездния им статус, първите срещи на Меган и Хари били доста нормални

Когато в началото на връзката им Меган посещавала Хари в двореца Кенсингтън, двамата се наслаждавали на уютни вечери, в които гледали “Игра на тронове” и „В обувките на Сатаната“ (Breaking Bad). Освен това двамата имали сходен вкус за филми и харесвали “Моана”, както и “Цар Лъв”. Другите им общи интереси включвали: медитация, четене на книги за личностно развитие и готвене. Меган се стремяла да се съобрази с предпочитанията на Хари и винаги му подготвяла някаква изненада, когато той я посещавал в Торонто. Веднъж дори му приготвила традиционното неделно печено, въпреки че не било уикенд, защото принцът ѝ споделил, че това е любимото му ястие.

3. Близки до Меган твърдят, че източник от кралския двор е разпространил фалшивия слух, че тя е разплакала Кейт Мидълтън

В дните около кралската сватба през 2018 г. в медиите се появиха слухове, че Меган и Кейт са се скарали до такава степен, че бъдещата кралица се разплакала. Повод за разпрата били стриктните изисквания на Маркъл относно шаферската рокля на принцеса Шарлот. Тези твърдения не бяха отречени от кралското семейство, но авторите на "Finding Freedom” смятат, че не е имало сълзи, а просто проблеми около това, че някои от децата не са искали да сътрудничат по време на пробите на сватбените дрехи.

4. Първата среща на Меган с принц Уилям минала доста добре, въпреки неговите резерви

Меган се срещнала с принц Уилям през 2016 г. в двореца Кенсингтън. “Тя не мислеше за него като за бъдещия крал на Англия, а по-скоро като за брата на нейния приятел, който е известен с протективното си отношение към по-малкия си брат” - се твърди в автобиографията.

“Меган беше наясно, че Уилям ще иска да знае всичко за нея и за нейните намерения и бе подготвена за напрегнати разговори”.

Книгата обаче твърди, че Маркъл не е имала повод за притеснения, тъй като Уилям я приветствал веднага.

“Веднага щом Уилям отвори двойната врата, за да приветства Меган в дома си, той каза “Нямах търпение да се срещна с момичето, което постави тази глупава усмивка на лицето на брат ми”.
Въпреки това авторите допълват, че по-късно Уилям посъветвал Хари да не прибързва с връзката си с Меган и именно това била причината за разрива на връзката на двамата братя, които след това почти не си говорили.

5. Разривът между Уилям и Хари се отразил на отношенията му с неговите племенници

“Отношенията на братята се промениха от това двамата да освобождават време един за друг, към това да не прекарват никакво време заедно. Преди Хари обичаше да се появява изненадващо в двореца, за да види Шарлот и Джордж и да им донесе подаръци, които включваха електрическа кола за племенника му и триколка за Шарлот” - разкрива неназован източник. Тези изненадващи посещения обаче спрели през 2017 г., а в резултат на това Хари е прекарал значително по-малко време с най-малкия си племенник Луис, който се роди през 2018 г. “Хари се виждаше по-малко с децата, но поканите от Уилям и Кейт първи спряха да валят” - се допълва в книгата.

6. Кралицата подарила на Меган обеци с перли и диаманти в деня на първия ѝ официален ангажимент заедно

Маркъл имала добри взаимоотношeния с Нейно величество още от първата им среща, която дори продължила по-дълго от предвиденото. Първият им официален ангажимент заедно бил пътуване с кралския влак, малко след годежа на Меган с Хари.

"Кралицата беше чудесна, държа се топло и щедро с дукесата" - споделя неназован източник.

"Тя се увери, че Меган е знаела какво се случва и я накарала да се чувства като у дома си по време на първото им пътуване заедно" - допълни тя.

Преди да слязат от влака Нейно Величество подарила на Маркъл деликатен комплект обеци с перли и диаманти, се твърди още в книгата.



7. Меган възприема принц Чарлз като втори баща

Приятел на Маркъл разкрил пред авторите на книгата: "тя откри в лицето на Чарлз подкрепящ и обичащ баща, което наистина подобри живота ѝ към по-добро."

8. Пипа Мидълтън поканила Меган с неохота на сватбата си

Авторите на "Finding Freedom” твърдят, че актрисата не е била особено желана сред гостите на сватбата на сестрата на Кейт Мидълтън - Пипа. Пипа Мидълтън сключи брак през 2017 г., когато бъдещите дук и дукеса на Съсекс все още само излизаха заедно.

"Булката и майка ѝ Каръл се притесняваха, че присъствието на американската актриса и принц Хари ще засенчи основното събитие" - се споменава в книгата.

В крайна сметка Маркъл решила да не присъства на самата сватба, а отишла единствено на приема след нея.

9. Принцеса Южени се разстроила, че Меган обявила бременността си в деня на нейната сватба

Меган и Хари официално обявиха, че очакват бебе на 15-ти октомври 2018 г. Но според някои източници двамата са съобщили новината на своето семейство и на приятелите си по време на сватбата на братовчедката на Хари - принцеса Южени, която бе на 12-ти октомври.

"Това не допадна много на Южени, която по-късно споделила със свои приятели, че според нея двойката е трябвало да изчака още малко, за да съобщи новината" - се казва още в книгата.

10. Меган е преминала обучение как да реагира в случай че я отвлекат, преди да се присъедини към кралското семейство

Дукесата на Съсекс е преминала обучение в централата на британската армия, посветено на това как да реагира при случай на отвличане, взимане на заложници и терористични атаки.

"Меган взе участие в инсценирано отвличане, по време на което бе увита в одеяло и сложена на задната седалка на кола. Така тя бе откарана от "терористи" на друга локация, а след това бе спасена от полицаи с фалшиви пистолети" - се твърди в книгата.

По време на отвличането Меган е била обучавана и как да развие връзка с врага и дори как да шофира кола, в случай че я преследват.

Източник, близък до Меган, сподели, че това е било доста стресиращо преживяване за нея, но тя била благодарна, че ѝ се е случило.