Анджелина Джоли винаги е била възприемана от света като „Ледената кралица“. Някак неописуемата ѝ красота придава хладно излъчване, а отделно тя съвсем не крие колко ревнива и строга майка е тя. И нека не забравяме, че бе причината за разтрогването на дългогодишния брак между Дженифър Анистън и Брад Пит.

Но наистина ли Анджелина е толкова коравосърдечна и студена, колкото изглежда? Всъщност, може би външният ѝ вид лъже, защото има немалко доказателства, че е горда притежателка на истинско златно сърце. Вижте част от тях:

Всичко започва с превъплъщението ѝ в Лара Крофт

През 2000 г. Анджелина заминава за Камбоджа заради снимките за филма, който я направи истинска холивудска звезда „Лара Крофт: Похитител на гробници“. По това време страната преживява огромна хуманитарна криза, която силно впечатлява младата актриса. Скоро след края на снимките Анджелина започва собствено изследване за проблемите на Камбоджа и като цяло започва да се интересува от всякакви въпроси, свързани с бежанците. Към днешна дата тя е посетила над 30 страни, за да помогне на хора в нужда. Вероятно неведнъж сте виждали кадри как актрисата храни слаби и немощни дечица.



Обожава децата, дори и да не са нейни

Анджи осинови първото си дете от сиропиталище в Камбоджа. Мадокс вече е голямо и добре отгледано момче, именно благодарене на добротата на актрисата. Джоли има общо 6 деца, като 3 от тях са осиновени.



Тя работи за бежанците

Красавицата винаги се е вълнувала от проблемите на бежанците и прави всичко, което е възможно, за да им помогне. Тя лично посещава лагери и разговаря с хората, които живеят в тях. Разучава какви са необходимостите им и никога не пести средства, за да ги направи щастливи и да им осигури по-добър живот. Тя дори строи училища и болнични заведения за тях. През 2010 г. тя дари 75 000 долара за изграждането на училище за момичетата в Танги, Афганистан. Актрисата тогава била силно обезпокоена от факта, че момичетата нямат възможност да получат добро образование.



Има няколко благотворителни фонда

Освен темата с бежанците, Джоли държи и на повишеното информиране, относно борбата с рака. Актрисата загуби майка си и леля си заради коварната болест, а нейният живот също бе застрашен. Затова се подложи на мастектомия и апелира всички жени да се проследяват внимателно и да посещават мамолог. Ето защо тя има няколко благотворителни фонда за събиране средства, с които помага в тези сфери заедно с други звезди. Тя помага и на деца, като им осигурява здравословна храна, образование и психологическа помощ. До днес Анджи е основател на 29 благотворителни фонда.

Тя се бори за женските права

Анджелина се вълнува и от темата за жените, пострадали от сексуално насилие, особено тези в зоните с военен конфликт. Тя не спира да се бори с този проблем и е напълно решена да го елиминира, като стартира инициатива за предотвратяване на сексуалния тормоз и предприемане на действия срещу насилниците.



Помага при опустошителни природни бедствия

През 2008 г. смъртоносно торнадо щата Мисури. Тогава Анджелина и тогавашната ѝ половинка Брад Пит дариха 500 000 долара за възстановяването на щетите. Две години по-късно двойката дали 1 млн. долара, след като земетресение разруши Хаити и отне безброй човешки животи.

Четете още: Хайде на кинофестивал във Венеция, Кейт Бланшет оглавява журито