62 години по-късно Джейн Фонда отново изгря на корицата на 'Вог'

Джейн Фонда, която през декември ще навърши 84 години, изгря на корицата на култовото модно списание Vogue 62 години след първата си поява на него. Този път тя украси с облика си полското издание.

„Развълнувана съм да споделя, че съм на корицата на октомврийското издание на Vogue Polska, сподели голямата звезда в Инстаграм. „Това е тяхното издание, посветено на смелостта.“

View post on Instagram
 

На корицата на списанието холивудската красавица се появява за първи път през юли 1959 г., когато е на крехките 21 години.

View post on Instagram
 

Независимо от възрастта ѝ обаче до днес актрисата остава един от символите на женствеността и красотата. В забележителната си кариера тя е печелила наградата „Оскар“ два пъти – за ролите си в „Клут“ от 1971 г. и в „Завръщане у дома“ от 1978 г. Освен това тя има още 5 номинации за наградата.

В последните години актрисата посвещава голяма част от времето си на каузата за предотвратяване на климатичните промени и опазването на околната среда. Неотдавна тя публикува и книга, озаглавена „Какво мога да направя? Пътят от климатичното отчаяние до действието“.

View post on Instagram
 

Паралелно с това тя е вярна и на актьорското си амплоа, като радва почитателите си с бляскавото си присъствие в сериала „Грейс и Франки“ на стрийминг платформата „Нетфликс“.

Четете още: Има нещо гнило в Монако! Какво прави Шарън Стоун отново до принц Албер на червения килим?