Автор
Ева Григорова

70 години на трона: Боже, тази жена още изумява света - вижте я на последната ѝ фотосесия (снимка)

Бъгингамският дворец публикува официалния портрет на Елизабет II, направен специално по случай нейния платинен юбилей.

На него 96-годишната Елизабет позира в светлосин тоалет на пейка във вестибюл на двореца Уиндзор. Тоалетът е дело на дизайнерката Анждела Кели, а акцент в него е годежният пръстен на Кралицата, подарен ѝ от принц Филип.

View post on Instagram
 


Снимката е била заснета на 25-ти май от Раналд Макечни.

Фотосът бе публикуван в официалния Instagram акаунт на кралското семейство и бе придружен от лично послание от Кралицата. “Благодаря на всички, които участваха в свикването на общности, семейства, съседи и приятели, за да отбележат моя платинен юбилей в Обединеното кралство и в цялата Британска общност.

Знам, че много щастливи спомени ще бъдат създадени по тези празнични поводи. Продължавам да се вдъхновявам от добрата воля, показана към мен, и се надявам, че идните дни ще дадат възможност за размисъл върху всичко, постигнато през последните седемдесет години, докато гледаме към бъдещето с увереност и ентусиазъм.“ - казва тя.

View post on Instagram
 


Платиненият юбилей на кралица Елизабет II отбелязва 70 години на трона. Тя е първият монарх в историята на Великобритания, който управлява цели 7 десетилетия. Вече няколко различни празнични събития бяха организирани, за да се почете специалният повод, но основните празненства ще бъдат в периода 2-5 юни.

View post on Instagram