Автор
Woman.bg

9 звезди, които отглеждат децата си като вегани

Всяка майка и всеки баща искат най-доброто за децата си. При това обаче всички имаме различна представа за това какво е „най-добро“. Някои забраняват на децата си да ползват модерни устройства и социални мрежи или дори да имат приятели. А други възпитават новото поколение като вегани още от раждането. Кои са те, може да видите в следващите редове:

1. Натали Портман

Носителката на „Оскар“ е спряла да яде месо още като дете, когато била едва на 9 години. После постепенно спряла да яде и други продукти от животински произход. Само по време на бременност тя потъпквала строгите си вегански принципи и си позволявала млечни продукти и яйца – в името на здравето на бъдещите ѝ деца. Натали Портман има син и дъщеря, които възпитава в същите хранителни навици, каквито тя е избрала за себе си. Впрочем, мъжът на актрисата изобщо не е веган. Това обаче не им пречи да бъдат щастливи заедно.

2. Елън Помпео

Звездата на сериала „Анатомията на Грей“ има три деца – момичетата Стела и Сиана и малкия Илай. Елън не станала вегетарианка като малка, а значително по-късно, когато вече била омъжена. След консултация с лекар, който ѝ обяснил преимуществата на растителната диета, тя спряла да яде месо и други продукти от животински произход. При това наложила храненето си на цялото семейство! Сега Елън твърди, че вегетарианството ѝ помага да се чувства по-добре и да изглежда по-млада. Освен това спестявала и време за готвене – по нейно мнение е по-лесно да се приготви вегетарианско ястие, отколкото месо.

3. Джена Дюън

Бившата съпруга на Чанинг Тейтъм гледа общата им дъщеря Евърли. Самата Джена станала вегетарианка още на 10 години и старателно и успешно внушава принципите си на своето дете. „Евърли обожава хумус. Мисля, че може да изяде собственото си тегло в хумус“, казва Джена. Впрочем, актрисата и танцьорка изглежда страхотно за своите 37 години. Може би наистина трябва да последваме примера ѝ?

4. Алисия Силвърстоун

Актрисата нито за миг не се колебала дали да възпита сина си като вегетарианец или да му даде възможност да избира сам. По думите на Алисия веганската диета ѝ помогнала много – тя свалила излишните килограми, косата и ноктите ѝ станали по-здрави, изпитала прилив на енергия. Затова тя поначало решила, че малкият Беър ще бъде веган. Алисия дори е издала своя книга под заглавие „Добрата диета“, предвидена за родители, които също искат да възпитат децата си като вегани, но не знаят как.

5. Уди Харелсън

Алфа-мъжкарят от „Истински детектив“ отдавна вече е вегетарианец, че дори и суровоядец. Той самият признава, че се храни така не от етични съображения, а за да има повече енергия. Пробвал тази диета, за да има повече сили и тя проработила. Уди решил, че щом той се чувства много по-енергичен и силен така, няма да е лошо и децата му да се хранят като него. В резултат трите му дъщери по рождение са веганки.

6. Майъм Биалик

Звездата на „Теория за Големия взрив“ е една от най-фанатичните холивудски майки. Тя пропагандира кърменето, естествеността, спането на детето в едно легло с майката и... вегетарианската диета. „Да гледаш децата си като вегани си е живо удоволствие. Радват се на страхотно здраве“, казва тя в едно интервю. Майъм е издала книга с вегетариански рецепти, които са достатъчно прости и достъпни за всеки джоб. Освен това има свой YouTube-канал, на който показва и как готви заедно със синовете си. Майъм смята, че е важно децата да участват в процеса, за да ядат зеленчуците с още по-голямо удоволствие.

7. Мадона

Поп-иконата е известна с това, че е привърженичка на макробиотичната диета. Мадона се храни само с органични и вегетариански продукти – и многобройните ѝ деца са принудени да спазват същата диета. Те дори си имат списък с храни, които могат да ядат, докато мама не е покрай тях. Освен това семейството на Мадона пие специална „духовна“ вода, която струва хиляди долари. Певицата твърдо вярва, че тази вода е много полезна.

8. Емили Дешанел


Актрисата, прочула се с главната си роля в сериала „Кости“, има двама сина. Те разбира се са вегани като майка си – тя е не само вегетарианка, но и активистка, бореща се за правата на животните. „Синът ми Хенри обожава зеленчуци. Мисля, че това е идеалното меню за деца“, казва Емили. Вероятно е късметлийка – не всеки родител може да се похвали, че детето му яде с удоволствие зеле и броколи.

9. Кери Ъндъруд

Кънтри-изпълнителката е станала вегетарианка още като тинейджърка. Сега бди над менюто на двамата си сина, които също са вегетарианци. Кери се старае момчетата да се хранят не само пълноценно, но и по режим, без да пропускат хранения в определени часове. „Мисля, че те дори не се и досещат, че в менюто им липсва нещо. Децата обожават веганските кесадии и веганското задушено, които им приготвям“, твърди Кери.