Автор
Ева Григорова

Абитуриентските балове през погледа на Камен Донев... тъжно е, но е истина

С трескавото наближаване на абитуриентските балове, които с всяка изминала година стават все по-екстравагантни, решихме да си припомним един любопитен пост на Камен Донев, който той публикува преди няколко години в социалните мрежи.

Идеята му безспорно е да осмее виждането за това как някои родители отбелязват завършването на училище на своите деца, но нека си го кажем откровено - май това преувеличено описание има доста допирни точки в релността, в която живеем. Или накратко: “Добре, че е шегата, че да си кажем истината!”.



"Така.

Дъщеря ми е абитуриентка тази година. Добре. Ще наема градският стадион, изчислих че побира точно 9 симфонични оркестъра, 170 пилона с танцьорки и мис Тигрова, 12 бара и 30 маси за по 30 души. Ще наема хеликоптери, които да кръжат и да хвърлят салфетки...А да, по средата на стадиона ще изкопая ров, в който да плуват делфини, лебеди и два малки катера на бреговата охрана....естествено дъщеря ми ще влезе в стадиона на трибуна, носена от слонове, а до нея ще маршируват 40 джуджета облечени в бяло, които ще пеят и танцуват Мама мия на АББА, докато жонглират с футболни топки, облепени със “Сваровски”. (Бележка: да видя кой е Сваровски и дали не може и той да жонглира)

После...Мегз ще помоля да ушие рокля от коприна, бетон и стъклена вата, която ще покрием с гирлянди и късове от Берлинската стена.

Сега - трябва и да се яде, да види светът, че не сме кои да е.

Ще напълним кит с яребици, пъдпъдъци, трюфели и камъни “Сваровски”. За десерт може да довлачим глетчер от Норвегия и да го полеем с нещо скъпо, примерно гориво за ракети. Не сме случайни, я!

Бележка: Зарята ми е важна, една дъщеря имам. Може да купя няколко ракети Томахоук и земя-въздух...искам да се вижда, какво имане имаме. Извънземните да се пукнат от яд.

Така де, веднъж се живее YOLO, демек...една дъщеря имам, ще й го татуирам на новите цици за бала!"