Адел загуби баща си, дни след 33-тия си рожден ден. Новината бе съобщена от световните медии, но до момента хитовата изпълнителка не е публикувала изявление. Вероятно и няма да го стори, тъй като отношенията с баща ѝ винаги са били повече от сложни.

Всъщност, Адел и 57-годишният Марк Еванс не си говорят от години и по-точно от 2011 г., когато той си позволи да коментира неуспехите ѝ в любовта. Това обаче съвсем не е единствената причина певицата да се откаже от контакта с баща си. Марк изоставя нея и майка ѝ, когато тя е само 3-годишна. Адел израства без грижите му, а голяма част от детството си прекарва при баба си и дядо си. Още в ранна възраст бъдещата поп звезда разбира, че бащинската фигура винаги ще отсъства от живота ѝ.

View post on Instagram
 

Марк от своя страна се посвещава изцяло на алкохола и прекарва години в запои, но след време съжалява горчиво за пропуснатото време с дъщеря му и за това, че е загубил обичта ѝ. През 2011 г. Адел решава категорично да преустанови всякакъв контакт с баща си, след като той се произнася публично за провалите ѝ на любовния фронт и за това, че тя едва ли някога ще успее да се обвърже.

Години по-късно Марк Еванс споделя неведнъж, че искрено се разкайва за това, че звездната му дъщеря няма никакво желание да му прости за това, че я е изоставил като дете, че е предпочел алкохола пред семейството и за коментарите му по неин адрес в медиите. Той твърди, че е правил опити да умилостиви Адел във времето, но без успех и отношенията им остават студени до самия край.

И въпреки че е родител на една от най-успешните изпълнителки за всички времена, Марк води доста скромен начин на живот до смъртта си и заработва като доставчик. И дори когато през 2013 г. става ясно, че е болен от рак на дебелото черво, хладното отношение на Адел не се променя, тя така и не намира сили да прости на баща си до последния му дъх.

View post on Instagram
 

"Просто искам дъщеря си обратно", гласи едно от последните изявления на Марк Еванс, с които той се разкайва за безотговорното си отношения към дъщеря му и семейството му някога. Той още признава, че е дълбоко засрамен от начина на живот, който е предпочел пред това да отгледа дъщеря си с любов и грижа. Еванс споделил пред свои близки, че е огорчен и за това, че копнее да види внука си Анджело и да бъде добър дядо, но никога няма да има тази възможност.

В интервю преди няколко години съсипаният баща на Адел споделя, че не губи надежда, че все някога ще види нея и внука си. Но в същото време е откровен, че се чувства безсилен да промени мнението на дъщеря си, въпреки че повече от всичко би искал да бъде част от живота ѝ и да ѝ бъде полезен, с каквото може. Като един истински баща.

Марк Еванс е починал на 57-годишна възраст след 8-годишна борба с рак на червата. Бавна и мъчителна смърт, за която Адел едва ли някога ще проговори.

Четете още: Това ли е новата любов на Сашо Кадиев?