Актрисата Гергана Змийчарова: Баба ми популяризира женшена в България

Млада талантлива актриса има защо да се гордее със своята баба. Става въпрос за Гергана Змийчарова.

Тя завършва Нов Български Университет през 2013 г., а нейни преподаватели са Цветана Манева, Снежина Петрова и Възкресиха Вихърова.

Стартира професионалната си кариера през 2012 г. на сцената на Драматичен театър "Рачо Стоянов", Габрово в ролята на Мег Маграт в „Престъпления на сърцето“ от Бет Хенли. През същата година за ролята на Жулиета в "Ромео и Жулиета" тя е номинирана за наградите на "ИКАР`2013", разказва сайтът на Народния театър.

На сцената на Габровския театър изиграва още ролите на Лила в „Българи от старо време“ от Любен Каравелов, Севдана в „Халосник“ от Цанко Церковски, Кръчмаря във „Фалстаф и веселите удиндзорки“ от Уилям Шекспир, Разпоредителката на гарата в „Целувката“ от Ана Петрова и др.

View post on Instagram
 


През 2014 г. е част от трупата на Драматичен театър „Никола Вапцаров“, Благоевград, където играе Хуана в „Голямата печалба“ от Ектор Кинтеро, Йовка в „Гераците“ от Йордан Йовков и Мама Муминка в „Коледна елха“ от Туве Янсон. Като актриса на свободна практика между 2015 и 2107 г. играе ролята на Галгют в кукления спектакъл за възрастни „Жокер“ по „Училище за шутове“ от Мишел дьо Гелдерод, Жана в „Жана д'Арк“ по „Чучулигата“ от Жан Ануи и Мама в документалния спектакъл на сдружение “Кома Луденс”„Мама и татко“. Номинирана е за ИКАР`2015 в категория “Водеща женска роля” за ролята на Жана в „Жана д'Арк“.

От 2017г. е в трупата на Народен театър „Иван Вазов“, където дебютната й роля е Милкана в „Майстори“ от Рачо Стоянов. Нейни роли са също Лора Лути в „Тигъра“ по текстове на Уилям Сароян, Графиня Розина в „Един безумен ден или Сватбата на Фигаро“ от Бомарше и Катерина Теремин в „Теремин“ от Петър Зеленка.

Малцина обаче знаят, че бабата на талантливата актриса всъщност е първата българка, която има досег с женшена. След посещение при възрастната жена, Гергана научава, че въсощност любимата ѝ баба подписва първия договор за внасяне на женшен в нашата родина.



"Баба ми разказва за приключенията си в Сеул. Днес разбрах, че тя е човекът, внедрил женшена в българската козметична индустрия...", казва развълнувата Гергана.

"През 1990 г тя е специалист по етеричномаслените култури и посещава международно изложение на химическа промишленост в Сеул. Там баба уговаря условията по подписване на договор за внос на женшен с козметични цели!", гордее се с удивление Змийчарова.

Възрастната жена, чието име става ясно от публикациите на талантливата ѝ внучка, споделя, че остава впечатлена от тревистото растение, което се ползва за лечение на почти всичко в източните култури.

View post on Instagram
 


Змийчарова посети баба си след края на театралните сезони в Народен театър и Драматичен театър - Габрово, където играе. Актрисата призна, че има огромна нужда от почивка и за кратко се откъсна от всичките си ангажименти, които не са никак не са малко,

До момента годината е изключително наситена откъм емоции за талантливата актриса. Гергана беше в Япония, където игра заедно с колегите си "Калигула". Постановката предизвика истински фурор. Актрисата и половинката ѝ Петринел Гочев станаха едни от първите българи, които дадоха покрив на бягащи от войната украинци. Дълго време в къщата им живеят няколко жени с децата си, а Гергана направи всичко по силите си да им помогне да подредят живота си. И наистина успя да го направи.

Четете още: Защо Паулина Порижкова не си боядисва косата и спи на една страна