Автор
Весела Георгиева

Ал Бано и Ромина Пауър зарадваха феновете си у нас със страхотен концерт и селфита

Много от родните ловци на автографи издебнаха италианската звезда Ал Бано в хотела му в София и се снимаха с него за спомен.

Певецът пристигна на родна земя в понеделник с полет на нискотарифна компания от Милано, а снощи заедно с Ромина Пауър изнесоха концерт в зала 1 на НДК.

Уникален концерт, на който и двамата се раздадоха максимално за своята публика. Страхотно преживяване за всички, които обичат музиката им.

View post on Instagram
 

Залата пееше с Ал Бано и Ромина.

Те са най-известният италиански дует в света. Тя е дъщеря на холивудската легенда Тайрон Пауър и киното остава една от големите й страсти през целия й живот. Той е обикновено момче от малко италианско село. Събира ги Италия, държавата, в която може да видиш любовта на всеки ъгъл. Любовта им към киното им носи седем филма, но музиката е тази, която ги прави известни в цял свят.

Запознават се през 1967 г. по време на снимките на филма Nel Sole, женят се три години по-късно.

„Станах наистина известен през 1967 г. с една песен, която се казваше Нел Соле – Под слънцето. Тогава направихме един филм и аз срещнах Ромина и след това още един филм и още един, имах още успехи с новите песни. Просто сякаш за един миг станах номер 1 в Италия и започнах моята кариера с Адриано Челентано, където бях няколко години, беше един невероятен опит за мен.“, казва Ал Бано в интервю за БНТ.

View post on Instagram
 

Красивата приказка на множеството успехи и взаимна любов обаче е помрачена. От един трагичен инцидент – изчезването на дъщеря им Иления през 1994 г. Раздялата на дуета е обявена официално от самия Ал Бано през 1999 г. в открито писмо до едно от най-известните италиански седмични издания.

Като причина за отчуждението е посочено именно мистериозното изчезване на Иления. Ромина се мести за постоянно в родината си – САЩ, Ал Бано остава в неговата – Италия…

„Любовта е магия, любовта е нещо, което променя живота ти, мисленето ти, като една магия, важно е да живееш в любов, тогава животът е красив. Любовта може да бъде между един мъж и една жена, между хората, между членовете на едно семейство. Тя може да бъде и към децата ти, към живота, към културата, това са различните ѝ страни. Една пълноценна любов.“, казва Ал Бано.

View post on Instagram
 

И ние я почувствахме магията. На любовта. Магия, която дълго ще пазим в сърцата си. Може би до следващата среща.