Автор
Ева Григорова

Алек Болдуин е неутешим и истеричен, срещна се със съпруга на убитата жена

Близки до актьора Алек Болдуин разкриха, че той е “истеричен и абсолютно неутешим” след като при инцидент застреля и уби операторката Халина Хътчинс.

Трагедията се случи в четвъртък следобед на снимачната площадка на филма Rust, а според запознати актьорът смята да отмени всички свои проекти. 63-годишният Болдуин планирал да отдели време за себе си, за да открие отново своя център.

През уикенда той бе заснет от папараци пред хотел в Санта Фе, по време на среща с вдовеца на Хътчинс - Мат. На един от кадрите Болдуин дори прегръща скърбящия мъж и 9-годишния син на двойката Андърс.

View post on Instagram
 

В пътък пък Алек Болдуин и семейството на убитата операторка присъстваха на опелото за сбогуване с нея. През същия ден актьорът сподели в социалните медии, че е съкрушен и съдейства напълно на властите при разследването на инцидента.



Междувременно стана ясно, че пистолетът, с който Болдуин застреля своята колежка, е бил използван от членове на екипа на филма за тренировки с мишени, в които били употребявани истински патрони. Това е една от вероятните версии за попадането на реален куршум на снимачната площадка. Според други данни пък истинските патрони и халосните били съхранявани на едно и също място, което правело вероятността за грешка още по-голяма.

View post on Instagram
 


Друг притеснителен факт е, че преди фаталния инцидент е имало още два проблема с оръжие на снимачната площадка на Rust. Според твърдения в медиите притеснения за сигурността и дългите часове работа, накарали част от екипа на филма да напусне. Халина Хътчинс обаче решила да остане и да завърши заснемането на лентата.

Част от вината за фаталния инцидент вероятно ще падне и върху 24-годишната Хана Гутиерес-Рийд, която е отговаряла за огнестрелните оръжия при заснемането на Rust. Множество от нейните колегия я определят като “неопитна и зелена”, а други дори споделят случаи, в която тя е била невнимателна. Един от най-фрапантните се е случил по време на заснемането на на филма с Никълъс Кейдж The Old Way. Тогава Гутиерес-Рийз дала на 11-годишно дете-актьор непроверен пистолет на снимачната площадка.

View post on Instagram
 


Според хора от гилдията друг виновник за ситуацията е Дейв Холс, асистент режисьорът, който не е проверил лично пистолета, преди да го даде на Алек Болдуин и да го уведоми, че е безопасен за използване.

Гутиерес-Рийд е оставила три оръжия на количка извън снимачната площадка, Дейв Холс е взел едно от тях и го занесъл на Алек Болдуин, без да знае, че е заредено с бойни патрони и без да го провери.

View post on Instagram
 

„Студено оръжие!' е извикал Холс, предавайки пистолета на Болдуин. С тази фраза екипът най-често уведомява актьора, че оръжието е безопасно за използване.

Така Болдуин насочил пистолета към камерата и натиснал спусъка, улучвайки снимащата го Халина Хътчинс смъртоносно в гърдите и ранявайки режисьора Джоел Соуза, който стоял зад нея.