Автор
Ева Григорова

Алек Болдуин пак снима и стреля с оръжие, след като обвиненията срещу него бяха свалени!

Алек Болдуин официално се завърна на снимачната площадка на филма Rust. Актьорът беше сниман да държи пистолет, който е хванал наобратно. Заснемането на уестърн филма бе подновено в Монтана в петък – само един ден след като обвиненията за непредумишлено убийство, свързани с фаталната смърт на Халина Хътчинс, бяха свалени.

65-годишният Болдуин носеше кафяво палто, сива риза, панталони и каубойски ботуши, докато държеше пушка за дулото. Костюмът му също включваше каубойска шапка и шал около врата. Не е ясно дали актьорът снима конкретна сцена или просто оръжието по този начин като предпазна мярка в точния момент, когато снимките са били заснети.

Снимките на Rust бяха преместени в Йелоустоун Филм Ранч в долината Парадайз в Монтана от Ню Мексико, където Халина Хътчинс трагично загина на 21 октомври 2021 г.


Продукцията първоначално бе спряна, след като реквизитният пистолет на Алек Болдуин изстреля истински куршум, убивайки 42-годишната Хътчинс и ранявайки режисьора Джоел Соуза.

Смята се, че 49-годишният Соуза е сред малкото оригинални членове на екипа, останали в продукцията след фаталния инцидент.


Окръжната прокуратура на окръг Санта Фе обяви миналия четвъртък, че оттегля обвиненията срещу Болдуин. Самият актьор категорично отрече да е натискал спусъка на пистолета и пледира невинен през февруари. Въпреки това, обвиненията, които бяха повдигнати срещу Хана Гутиерес-Рийд - съобвиняемата на Болдуин и оръжейничка на снимачната площадка по време на стрелбата - все още не са свалени.

В резултат на това участието Болдун в смъртта на Хътчинс все още може да бъде преразгледано.


“Доволни сме от решението да се прекрати делото срещу Алек Болдуин и насърчаваме правилното разследване на фактите и обстоятелствата на този трагичен инцидент“, казаха неговите адвокати Никас и Алекс Спиро в изявление пред The Post миналата седмица.