Автор
Ива Петрова

Алла Пугачова към руските власти: Обявете ме за 'чуждестранен агент'

Музикалната легенда Алла Пугачова се обърна към руското Министерство на правосъдието с призив да бъде обявена за "чуждестранен агент". За това научаваме от публикацията ѝ в сторито на Инстаграм профила ѝ.

Ироничната ѝ и смела молба към държавната институция на Русия е направено по повод факта, че съпругут ѝ - известният телевизионен водещ Максим Галкин, бе включен в списъците на "чуждестранните агенти" (лица, които според руската държава получават финансиране от Украйна или други неруски източници) в петък, 16 септември.



"Моля, обявете и мен за "чуждестранен агент", защото съм солидарна със съпруга си - честен, коректен и искрен мъж - истински патриот, желаещ за Русия прогрес, мир, свобода на словото и край на гибелта на нашите деца, които умират за фантасмагорични цели, превръщащи страната ни в международен аутсайдер и правеща живота на населението ѝ все по-труден."

Самият Максим Галкин лично коментира включването си в списъка на "иноагентите" с видео, в което казва: "Първо, не се занимавам с политика, второ, занимавам се с хумор - политическа сатира и не само - вече почти 28 години. Смятам, че е мое право да избирам какво и как да осмивам - никога не съм бил на нечия страна. Относно финансирането от Украйна - да, когато съм имал участия там преди повече от 10 години съм получавал хонорари. И това е."

View post on Instagram
 

Пугачова и Галкин си казват "Да" през 2011 г.. Днес двамата се радват на близнаци, родени от сурогатна майка.

Нека да припомним, че звездната двойка бе сред първите, които напуснаха страната след нападението на Украйна. Първоначално се установиха в Израел, а след това - в Латвия.

Самият Галкин в момента е на турне из различни градове на Австралия и Европа, а новината, че Пугачова се е върнала в Москва бе съобщена на 27 август.

"Отдавна съм тук", казва тя, слизайки от лимузина в пост на моделиера Игор Гуляев. Тогава Димитър Песков - говорител на руския президент - коментира, че "не съм чувал Алла Пугачова да казва нещо лошо за страната ни, докато съпруга й Максим определено го прави, така че с него явно няма да се разберем."

View post on Instagram
 

Дали обаче Пугачова все още е в Москва, не става ясно.

Четете още: След срещата на Кейт с Олена Зеленска в Бъкингам британците са влюбени в съпругата на принц Уилям