След дълга битка в съда Анджелина Джоли срази Брад Пит по делото за за общата им френска винарна Шато Миравал. Двамата сключиха брак именно там през 2014-а година.

Двойката закупи имението през 2008 г. и се премести да живеят на неговата територия. След раздялата им обаче Джоли реши да продаде своя дял на руския бизнесмен и собственик на голям производител на алкохолни напитки SPI Group Юри Шефлър. Това накара бившият ѝ съпруг да заведе дело срещу нея, а желанието му бе да анулира сделката.

View post on Instagram
 

Съдът обаче отсъди в полза на Анджелина, а близки до актрисата споделиха пред медиите, че Брад бил изключително ядосан на бившата си съпруга, заради начина, по който са се разделили и търсел всякакви поводи да я уязви.

„Всеки разумен човек би се зарадвал, ако SPI Group стане негов бизнес партньор. Имат първокласен маркетинг и дистрибуция. Той просто не може да погледне отвъд омразата си към Джоли“, казва приближен до Джоли.



Пит обаче смятал, че продажбата на дяловете е грешка и имал желание дългосрочно да инвестира в проекта. Освен това Пит твърди, че той и Джоли са имали споразумение да не продават дяловете си в бизнеса без съгласието на другия, но Анджелина го е нарушила.



Анджелина Джоли и Брад Пит имат шест деца, двамата се разделиха през 2016-а година, а бяха заедно от 2005-а. Официалният им развод стана факт едва през 2019-а година.