Автор
Woman.bg

Авторът на „Игра на тронове“: Радвам се, че сериалът приключи

Писателят Джордж Р. Р. Мартин сподели пред “Обзървър”, че е щастлив, че сериалът „Игра на тронове“ най-накрая е приключил. Авторът признава, че култовият сериал е бил спънка в работата му над последните два тома на “Песен за огън и лед”.

Сагата, по която е направен сериалът на НВО “Игра на тронове”, все още не е завършена. Остават още две книги “Ветровете на зимата” и “Сън за пролетта”.


“Чувствах се ужасно. Не мисля, че сериалът ми се отрази добре. Това, което трябваше да ме накара да се разбързам, всъщност ме забави още повече. Всеки ден сядах да пиша. Дори и да имах вдъхновение, си мислех: Господи, трябва да завърша книгата. Пишех само по 4 страници, вместо по 40, признава Мартин в интервюто.


Последният епизод на “Игра на тронове” бе излъчен през месец май и краят на историята предизвика гнева на феновете на сагата. Джордж Р. Р. Мартин не крие, че е успял да се изключи от цялото медийно внимание.


“Радвам се, че успях да се изключа от цялото това внимание. Някои теории на феновете на сериала са верни, но други са грешни. Ще разберете какво ще се случи, когато приключа книгите”, лаконичен бе Мартин.