Бившата съпруга на Дан Браун призна за многото любовници на мъжа си

Американският писател на трилъри Дан Браун го закъса. Бившата съпруга на създателя на прочутия трилър "Шифърът на Леонардо" даде воля на гнева си, който е трупала през годините на съвместен живот с известния си мъж. Блайт Браун обвинява автора в двуличие и двойнствен живот по време на брака им.

Искът от нея е внесен в съда в Ню Хемпшър в понеделник с твърдението, че Дан Браун е изневерявал многократно на съпругата си и е имал значителен брой връзки с други жени. Наред с това обидената бивша половинка на писателя настоява да получи от него дължимото за това, че е участвала активно в създаването на творбите му благодарение на идеите, които му е давала, и на проучванията, в които дейно е правела за романите.

Сред обвиненията на Блайт е и това, че Дан Браун започнал в един момент да укрива от нея бъдещите си проекти, включително и тв поредица по романите му, както и детска книга, която трябва да излезе на пазара през септември.

Най-парливи обаче са обвиненията в извънбрачните връзки на писателя. Описвайки поведението на Дан Браун като "незаконно и нечувано", Блайт Браун посочва в иска си, че тя научила за аферите на Дан едва след развода им през 2019 г., сложил край на 21-годишния им брак.

View post on Instagram
 


"Дан е живял в лъжи поне през последните шест години, като е поддържал имиджа на световноизвестен писател, който живее обикновено в дома си в щата Ню Хемпшър, а в действителност нещата са били напълно различни", сочи в иска Блайт Браун.

"Години наред Дан тайно е теглил значителни суми от трудно спечеления семеен доход от него и Блайт, за да поддържа безсрамни извънбрачни връзки с жени, двойно по-млади от него и да води тайнствен живот", разкрива тя.

По думите на Блайт авторът на бестселъри тайно от нея харчел огромни суми за подаръци на една от любовниците си - треньорка на коне. Тя била получила от Дан щедро финансиране на бизнеса си, както и няколко фризийски коня.

View post on Instagram
 

Бившата половинка на Браун, която е запалена по конната езда, довела през 2013 г. младата треньорка в САЩ, за да обучава конете ѝ. През 2014 г. Дан Браун започнал афера с младата нидерландка, докато тя живеела при семейството след операция на рамото. Според Блайт Браун преди години мъжът ѝ тайно купил на младата дама кон за 345 000 долара, нова кола, камион за транспортиране на коне и платил за ремонта на апартамента ѝ в нейната родина.

Бившата съпруга на Дан Браун знаела за най-малко четири жени, с които тогавашният ѝ брачен партньор ѝ изневерявал, посочва още тя в обвинението.

Набеденият в лъжи, изневери и двойнствен живот Дан Браун от своя страна разпострани изявление до медиите, в което изразява шока и недоумението си от поведението на бившата си жена. Неговите твърдения са, че никога не е лъгал и подвеждал бившата си съпруга за разходите им по време на съвместния им живот и че тя е получила половината от семейното състояние след развода.

"По причини, известни само на нея и вероятно на адвоката ѝ, Блайт Браун създаде с този иск измислена представа за брака ни, целяща да ме нарани и да ме постави в неудобно положение", категоричен е писателят.

"Работихме заедно така упорито, борихме се да създадем нещо смислено", споделя Блайтв в отговор на изявлението на бившия си съпруг. "Не познавам мъжа, в който Дан се превърна. Време е да бъдат разкрити неговите измами и предателство. След толкова много болка е време за истината", заключава тя.

68-годишната Блайт Браун е известен американски илюстратор.

Четете още: Мъж пусна видео с изневярата на приятелката си по време на сватбата