Блясък по време на пандемия: Наградите ‘’Еми’’ отнесоха куп критики

20 септември 2021 | 10:33
892
0
Getty Images/ Twitter
0

Тазгодишните награди “Еми” отнесоха купища критики от американското общество. По време на церемонията в ограничено пространство се бяха събрали стотици знаменитости, без маски и без да спазват дистанция помежду си. Фактът бе отбелязан и от комикът Сет Роугън, който презентира първата награда за вечерта.

“Радвам се да бъда на наградите “Еми”. Позволете ми да започна, казвайки следното: твърде много сме в това малко пространство. Какво правим? Казаха, че събитието ще бъде на открито - но не е! Те ни излъгаха! Намираме се в херметически затворена тента. Нямаше да дойда, ако знаех” - каза Роугън.

 


Оказва се, че наградите били обявени като събитие на открито, но всъщност се проведоха в затворено пространство, въпреки рестрикциите и предупрежденията за социална дистанция, които са валидни в момента в Лос Анджелис.

“Защо няма покрив? По-важно е да имаме три полилея, отколкото да бъдем сигурни, че няма да убием Юджийн Леви тази вечер” - продължи Роугън, шегувайки се със своя колега актьор. “Това е лудост, за една вечер отидох от това да дезинфекцирам покупките си от супермаркета към това Пол Бетани да киха в лицето ми … това е голяма седмица за мен. Ако някой ще киха в лицето ми, Пол, искам това да бъдеш ти” - продължи комикът.


През цялото време Роугън се смееше и забавляваше публиката и по всичко личи, че монологът му беше шега, но въпреки това снимки и видеа от церемонията показват, че залата е наистина препълнена. Очевидци споделят, че преди прекъсването за реклами, в залата е било разпространено съобщение, че събитието е организирано спрямо ковид мерките в страната. Малко по-късно водещият на церемонията Седрик Дъ Ентъртейнър пък разкри: “Наистина е невероятно тук, независимо от това какво каза Сет. Всички сме ваксинирани. Трябваше да се ваксинираме, за да дойдем тук” - допълни той.

 


Стотици зрители обаче изразиха възмущението си в социалните мрежи от това, че знаменитостите не носят маски и се прегръщат и целуват на толкова малко затворено пространство. Те дори стигнаха до заключението, че явно ковид е заболяване на хората от по-нисшата класа и не засяга холивудски знаменитости. 

В рамките на церемонията триумфира сериалът “Короната”, който проследява животът на британското кралско семейство. Той получи отличието за най-добър драматичен сериал. Оливия Колман и Джош О'Конър получиха “Еми” за най-добра актриса и най-добър актьор за участието си в същата продукция.

Джилиан Андерсън и Тобиас Мензийс пък бяха отличени за поддържащи женска и поддържаща мъжка роля в същия сериала. "Короната" получи награди и за режисура и сценарий.

"Тед Ласо" стана най-добър комедиен сериал, а Джийн Смарт и Джейсън Съдейкис получиха "Еми" за главна женска и главна мъжка роля в комедиен сериал.

Като най-добър минисериал беше отличен "Дамски гамбит", а като най-добра актриса в минисериал - Кейт Уинслет за участието ѝ в "Мер от Ийсттаун". При мъжете тази награда грабна Юън Макгрегър.

Коментари

Добави Коментар

Най-четени