Автор
Woman.bg

Брад Пит направи неочаквано признание на Оскарите

Доживяхме! Брад Пит най-сетне грабна полагащата му се с пълно право статуетка "Оскар". На 92-рата церемония по раздаването на наградите на филмовата академия на САЩ 56-годишната звезда се оказа победител в категорията за най-добър актьор за поддържаща роля.

На церемонията Брад Пит пристигна в стилен черен велурен смокинг на модна къща „Бриони“ (на стойтост над 10000 лв.). Противно на очакванията да се появи на събитието в компанията на Дженифър Анистън, той беше сам. "Ерген съм", коментира Пит на въпросите на репортерите дали има приятелка.



Призът бе присъден на актьора за играта му в кинолентата "Имало едно време в Холивуд" на режисьора Куентин Тарантино. С това Брад победи конкуренцията в лицето на Антъни Хопкинс, Том Ханкс, Ал Пачино и Джо Пеши.

Според критиците с образа на каскадьора Клиф Бут Пит прави най-добрата роля през цялата си досегашна кариера. "Поразен съм", сподели Брад от сцената, докато приемаше отличието. След като благодари на академията за честта, той отдаде дължимото и на таланта на режисьора Куентин Тарантино. "Тарантино доказа, че е оригинален, единствен и филмовата индустрия ще бъде много по-бедно място без него. Лео, винаги ще те подкрепям", обърна се актьорът и към колегата си Леонардо ди Каприо.

Брад Пит за първи път печели "Оскар" като актьор, след като през 2014 г. получи приз на киноакадемията като продуцент на филма "12 години в робство".

"Имало едно време в Холивуд" получи и втория си "Оскар" в категорията за най-добра сценография.

Четете още: Брад Пит коментира слуховете, че се е събрал с Дженифър Анистън

* През февруари раздаваме подаръци. Искаш ли да спечелиш два парфюма? Xаресай нашата Инстаграм страница от тук!