Автор
Антония Михайлова

Брад Пит на 60: Трябва да изгубиш всичко, за да спечелиш всичко!

Честит рожден ден, Брад Пит! Днес лошото момче на Холивуд, невероятният чаровник, по когото въздишат милиони жени, става на 60. Но може ли Брад Пит да остарее? Ние не вярваме!

В чест на холивудския ас и всеобщ любимец на киноманите по целия свят - Уилям Брадли "Брад" Пит, поднасяме на вниманието ви шепа от неговите мъдри и вдъхновяващи мисли за живота, киното и любовта:

"Вярвам в това, че ти сам решаваш какви да са дните ти. Сам решаваш какъв да е животът ти. И всичко зависи от твоите възприятия."

"В природата ми е да се движа. Моята теория е, че ти трябва да си акулата. Трябва да се движиш непрекъснато. Не трябва да спираш."

"В Мисури, откъдето съм аз, не говорим за това, което правим. Просто го правим. Другото е самохвалство."

"Имах приятел, който работеше в хоспис. Той ми разказваше, че в последните си мигове хората не говорят за своя успех, за наградите си, за книгите, които са написали, или за това какво са постигнали. Говорят само за любовта си и за съжаленията, които носят в душите си. Мисля, че това казва всичко."

"Славата е кучка. Заради нея непрекъснато се чувстваш като момиче, което минава покрай работници на строеж."



"Успехът е звяр. И обикновено насочва вниманието ти към грешните неща. Кара те да гледаш навън, а не навътре."

"Трябва да изгубиш всичко, за да спечелиш всичко."



"Винаги съм във война със себе си – понякога правилна, друг път – не."

"Когато срещнеш един човек, концентрираш ли се върху външния му вид? Само при първото впечатление. И тогава се появява някой, който не е привлякъл погледа ти веднага, но ти започваш да говориш с него и изведнъж той се превръща в най-хубавото нещо на света за теб."

"Обичам да карам мотора си с каска. Така хората не ме разпознават и... аз мога да ги гледам."

"Не си задавам въпроси за морала. Просто усещам какво е правилно. И още нещо: знам, че най-важното е да си честен със себе си."

"Позвъних на баба си и дядо си. Дядо ми ми каза: "Гледахме твоя филм." "Кой?", попитах аз. "Бети - извика той, - как се казваше филмът, който не харесах?"

"Действията казват повече от думите. Това не важи никъде с такава сила, както в общуването с децата."

"Гледам децата ни – синът ни от Виетнам, дъщеря ни от Етиопия, другата ни дъщеря – от Намибия, синът ни от Камбоджа... и всички те са братя и сестри! Това ми действа изключително вдъхновяващо!"

"Да имаш деца променя изцяло светогледа ти. Имах своите успехи, направих някои наистина силни филми. Имах късмет и сега е време да споделя даровете, които животът ми поднесе. Да си родител значи да свалиш фокуса от себе си. За това съм наистина благодарен. Уморих се да мисля само за себе си. Писна ми от мен самия. Когато имаш деца, искаш да си до тях непрекъснато, да не пропускаш нито миг. Те ти носят истинска наслада и една дълбока любов. Можеш да напишеш книга, можеш да направиш филм, можеш да нарисуваш картина, но да имаш деца е най-невероятното приключение, което съм преживявал."

Четете още: Брад Пит и неговото златно сърце: ето как раздава храна на бедните!