Бритни Спиърс плаче от радост! Съдът отне от баща ѝ 13-годишното попечителство над нея

Съд в Лос Анджелис отне от бащата на Бритни Спиърс попечителството над певицата, с което той контролираше живота, имотите и парите ѝ на стойност 60 млн. долара в продължение на 13 години.

"Настоящата ситуация е непоносима. Тя е отражение на една токсична среда, която изисква отстраняването на Джеймс Спиърс", заяви съдията след изслушването на аргументите на двете страни в сряда.

Това е огромна победа за 39-годишната певица в дългата ѝ битка да си върне контрола над личните и финансовите си дела.

За да изрази радостта си пред феновете си в социалните мрежи, Спиърс сподели видео, показващо първият ѝ урок по пилотиране на самолет. „В момента съм над деветия облак!!! Първи път управлявам самолет!!! Боже, уплаших се… Останете стилни и красиви, хора!!! Скоро ще има още снимки“, написа тя към клипчето, в което фенове откриха връзка с победата на Бритни в съда и извоюваната ѝ свобода.

View post on Instagram
 

На мястото на бащата, съдията от Висшия съд на Лос Анджелис - Бренда Пени, назначи Джон Забел за временен счетоводител. Той ще поеме финансовите дела на Бритни, докато съдът реши, че тя е готова да се грижи отново за себе си и попечителството над нея може да бъде напълно прекратено - което може да се случи само след няколко месеца, пише "Дейли мейл".

Припомняме, че Джеймс Спиърс пое контрола върху бизнес делата на певицата през 2008 г., след като тя получи психически срив. Съгласие да се оттегли от попечителството над Бритни баща ѝ даде в началото на август. Това бе първата голяма победа на изпълнителката, което ѝ вдъхна надежда за скорошен благополучен изход на делото.
Тогава Спиърс призова съдията да отстрани баща ѝ от попечителството си заради "злоупотреба" и заяви, че иска да го вкара в затвора.



Според свидетел на делето Бритни избухнала в сълзи на радост, когато чула решението на съдията.

Стотици фенове и поддръжници на изпълнителката от движението #FreeBritney се събраха пред съда, размахвайки надписи и скандирайки фразите: „Свобода за Бритни“ и „Джейми в затвора“.



Адвокатът на Бритни - Матю Розенгарт, благодари на движението за подкрепата, която според него е оказала важно значение за изхода на делото. Той допълни още, че макар днешното решение да е „съществена стъпка към свободата на Бритни”, все още има нови обвинения срещу Бритни в малтретиране, които се разследват от държавните и федералните власти, отбелязват още от медията.

Да припомним, че в началото на септември нейната икономка заяви, че певицата ѝ е посегнала и е изтръгнала телефон от ръката ѝ. Потенциалното обвинение в побой обаче бе отхвърлено поради липсата на достатъчно доказателства за извършено престъпление. В случая не е имало данни за наранявания на икономката или щети по телефона, се посочва в изявление, направено от окръжния прокурор на окръг Вентура Ерик Насаренко.

Пред TMZ пък Розенгарт подчерта, че Бритни трябва „абсолютно“ да съди баща си, ако има доказателства, че той е присвоил нейни пари.

Явно животът на Бритни постепенно започва да се стабилизира и да навлиза в по-добър етап. Преди две седмици 38-годишната звезда обяви и годежа си с дългогодишния си приятел и личен треньор Сам Асгари.

Четете още: Бритни Спиърс: Баща ми не ми даде да имам бебе, а аз много исках