Автор
Ева Григорова

Брус Уилис: Аз просто живея, убеден, че всичко се случва по начина, по който трябва да се случи

Светът сякаш притихна за миг, след като семейството на Брус Уилис потвърди слуховете, които се бяха появили месец по-рано - легендарният актьор се оттегля от киното заради тежка диагноза - афазия.

Заболяването влияе на когнититивните му способности и често води до затруднение в говора, разбирането и ориентацията.

View post on Instagram
 

Безспорният чар, харизма и погледът, който сякаш казва “аз знам повече от теб и от този страшен бандит” ще останат завинаги в сърцата на милионите фенове на Уилис по света. Брус е участвал в над 120 филма, а някои от тях като “Умирай трудно” и “Армагедон” остават вечни класики в историята на киноиндустрията.

View post on Instagram
 


Кариерата на легендарният актьор приключва по един наистина странен начин - през последните 4 години той засне 22 филма, повечето от които нискобюджетни и изключително непопулярни.

След публичното оповестяване на диагнозата на Уилис, стана ясно, че тя всъщност е била обществена тайна за екипите на тези филми и че той често е забравял репликите си, чувствал се е неориентиран и дори е стрелял с реквизитно оръжие в грешната посока. The Los Angeles Times съобщи, че тези които работели с него “често се чудели дали е наясно къде се намира” и че е получавал по 2 милиона долара за два снимачни дни.

View post on Instagram
 


В обществото витаят множество неотговорени въпроси, но днес решихме да си припомним заедно едни от най-популярните цитати на Брус Уилис, който през месец март навърши 67 г.

"Не обичам играта на "Ами ако...". Чуждо ми е това мислене. Аз просто живея, убеден, че всичко се случва по начина, по който трябва да се случи."

"Това дали си истински мъж, или не, идва от сърцето ти и няма нищо общо с визията ти."

"Всяка сутрин се събуждам, смеейки се. Не се шегувам..."

View post on Instagram
 


“Но не слушайте този, който ви казва, че да бъдеш актьор е тежка работа. Тежка работа е да си залепен за завода 20 години. Или да ходиш ден за ден на работа, която не можете да търпите.”

“Когато сте в беда, има два варианта: или да се откажете да минете през огъня”.

“Знаете, какво е неудачни? Истинският неудачник е този, който толкова се бои да загуби, че никога не се осмелява даже да опита.”

“Обществено мнение - това е мнението на тези, които не ги питат.”

“Извинете ме, че аз не говоря нищо за своя личен живот. В мен е останало толкова малко лично, че аз не искам да го деля.”

View post on Instagram
 


“Ако съм уплашен, значи съм на точното място и в точното време.”

“Животът е кратък, даже и да доживееш до деведесет. Живей на пълни обороти - ето това мисля. Цени всеки миг, всеки час, всеки ден, понеже няма да успееш и да мигнеш с очи, когато всичко приключи. Абсолютно уверен съм, че за повечето хора смъртта настъпва неочаквано.”

“Казват, че болката е привилегия на живите: когато умреш, страданията спират. Вярвам в това. Когато мислиш за смъртта, своя или нечия друга, чувстваш, че с ума си не можеш да я разбереш.”


“Искам да живея още заради децата си, за да потичам с техните деца. Има една картина с ходещ човек. Тя започва така-отначало човекът е дете, после расте, става по-голям и по-силен, после остарява, изгърбва се, краката му омекват.

Бих посъветвал всеки да си окачи тази картина на стената. Така всяка сутрин човек като става ще си мисли” Аз съм в тази точка на жизнения си път”.

Ако гледате всеки ден тази картина и си мислите колко време ви остава, ще се научите да не си губите времето напразно. Животът е кратък, дори да доживеете до дълбока старост. Живейте живота си пълноценно!”