Автор
Весела Георгиева

Българин гримира звездите в Кан

Българин ще се грижи за бляскавата визия на звездите в рамките на тазгодишното издание на филмовия фестивал в Кан. Става въпрос за гримьора Георги Сандев, който от дълги години живее в Ню Йорк и се е занимавал с макиажа на редица знаменитости, сред които певицата Мадона, моделите Адриана Лима, Кейт Мос, Джиджи Хадид, Кандис Суанепул, Роузи Хънтингтън-Уайтли, както и актрисите Нина Добрев, Приянка Чопра, Софи Търнър и Ан Хатауей, писа "Монитор".

„Много се вълнувам, че съм част от филмовия фестивал в Кан за първи път от старта на пандемията. Това винаги е бил най-любимият ми фестивал. Заради невероятните събития край червения килим, страхотните партита, красивите и артистични хора и чарът на Френската Ривиера“, написа в социалните мрежи той.

View post on Instagram
 

Сандев получава покана да се включи в кинофорума за шести път поред. Той се разписва с участие във фестивала за първи път през 2012 година, когато се грижи за визията на супермодела с полски корени Аня Рубик. „Длъжник съм на Аня за много разходки по червения килим“, уточни Георги.

View post on Instagram
 

Гримьорът публикува в Инстаграм видеа с подбрани моменти от изданието на фестивала през 2019 година, когато е правил макиажа на модели за изданията на модната библия Vogue в Париж и Полша.

Международният фестивал стартира вчера и ще продължи до 17 юли.