ЧРД на принц Филип! Един мъж на 99, останал верен на своята кралица Елизабет

Днес е един много специален ден за британското кралско семейство и най-вече за кралица Елизабет, защото точно на 10-и юни нейният любим, принц Филип, навършва 99 години! Той е тихата сянка на Нейно Величество и светът рядко говори за него, но истината е, че заслужава много повече, най-малкото, защото е най-дълго живеeщият представител на кралската фамилия!



Противно на очакванията, рожденият ден на Филип ще бъде съвсем скромен и този път няма да е съпроводен от голямо тържество. Припомняме ви, че тазгодишното празненство за рождението на Елизабет Втора също не се състоя заради наложената карантина. С оглед на мерките за сигурност, съпругът ѝ ще бъде уважен единствено с празничен обяд в компанията ѝ. Всъщност принц Филип избягва да присъства на повечето официални ангажименти през последните години, а неотдавна той претърпя и операция на коляното. От началото на март досега е под карантина заедно с Елизабет в замъка Уиндзор. Оттогава той не е бил забелязан да излиза, за разлика от кралицата, която показа как щастливо язди любимия си кон.



Според източници Филип не е дълбоко развълнуван заради наближаващия празник и както винаги, е все така мълчалив. И ако се замислите, може би ще осъзнаете, че почти никога не сте чували гласа му, нали? Явно не е лесно да си любимият мъж на дамата, която царува толкова десетилетия наред и от която донякъде зависи светът.

Очаква се рожденият ден на най-възрастния член от кралската фамилия да бъде отбелязан не само с обяд с Елизабет, но и с онлайн видео разговори с любимите му внуци и правнуци. По същия начин по-младите членове на семейството успяха да поздравят и кралицата за рождения ѝ ден. Разбира се, очакваме и официалните поздравления на Елизабет и останалите херцози към Филип в социалните мрежи.



Първи от династията да поздравят принца бяха херцозите на Кеймбридж. Кейт и Уилям споделиха в социалните мрежи няколко снимки, за да отбележат празника на 99-годишния Филип.

View post on Instagram
 

В чест на достолепния рожденик снимки със сантиментална стойност на своя официален акаунт в Инстаграм споделиха също и принц Чарлз и съпругата му Камила Паркър Боулз. Първата е от детството на Чарлз. На нея той и баща му са седнали в лодка. На втората виждаме отново баща и син един до друг, но този път кадърът е от сегашно време. На третата Филип е редом до съпругата си - кралица Елизабет II. Фотосите са придружени с надпис, който гласи: Пожелаваме на херцога на Единбург много щастлив 99-и рожден ден!

View post on Instagram
 

Четете още: Забравете за развода: 8 неща, които ще е принудена да прави Кейт, когато Уилям стане крал