Вчера България потъна в скръб, след като Димо от група P.I.F загуби битката с коронавируса. Десетки близки, познати и фенове на изпълнителя засвидетелстваха уважението си към него и споделиха шока си от смъртта му. Много от тях си спомниха за него чрез музиката му.

Последният лайв на Димо е бил само преди три седмици, когато той направи двучасов акустичен концерт. Той се е провел при спазване на епидемиологичните мерки по това време и в клуба са били допуснати до 44 души. Изпълнението е било излъчвано на живо, а всеки желаещ е можел да подкрепи музиканта с билет на избрана от него цена.

Във видеото Димо споделя: "Ще се справим, аз вярвам, че ще се справим, всеки път казвам, че вярвам и никога няма да се откажа от това да вярвам, че ще се оправим. Също така смятам, че ние сме си виновни за това положение, до което стигнахме. Особено са ми любими тези с маските, на които носът им стърчи все едно съм си събул гащите и ... Много са нелепи, но нищо, важното е да се оправим".

Поклонението на Димо Стоянов от P.I.F. ще бъде на 23 декември, сряда, в църквата „Св. Седмочисленици“ в 11:30 ч., съобщи жената до него – Любомира Пиперова, предаде бТВ.

View post on Instagram
 

Димо Стоянов има две дъщери от Любомира – на 6 г. и на 1 г. След загубата тя написа трогателни думи във „Фейсбук“: „Любов моя, сърцето ми отлетя с теб. Ти винаги си бил бялата лястовица, едната птичка, която успяваше да направи пролет наоколо, човекът, който събира и обединява хората около себе си, откъдето и да мине. Най-любими ми бяха сутрините, обедите и вечерите с теб. Ще се видим у дома...“

View post on Instagram
 

Любомира призова утре в църквата да се спазват всички противоепидемични мерки, защото „последното нещо, което той би искал, е още някой да премине през тази коварна болест“.